Hoefnagels speelt met Firescreen® Flame in op E20 eis bouwbesluit

Hoefnagels Branddeuren heeft het Firescreen® Flame brandwerende rolscherm succesvol laten testen.

In het Bouwbesluit is voor subbrandcompartimenten een E20 eis opgenomen. Hoefnagels Branddeuren ontwikkelde een uniek gepatenteerd brandscherm dat naadloos inspeelt op deze eis: Firescreen® Flame, het meest compacte en voordelige brandscherm in de markt.

Succesvol getest

Hoefnagels Branddeuren heeft het Firescreen® Flame brandwerende rolscherm succesvol laten testen door Peutz. De test is in de dag uitgevoerd op een afmeting van 3000 x 2800 mm (bxh). Naast de brandclassificatie E30, is er een unieke materiaalclassificatie gehaald. Het scherm voldoet aan brandklasse A1. Het hoogst haalbare niveau, uniek in de markt voor brandschermen.

Breed toepasbaar

Een Firescreen® brandwerend rolscherm is een oprolbare, brandwerende afsluiting. Bij brand zorgt het rolscherm voor directe compartimentering. Openingen in de brandwanden worden afgesloten, waardoor verspreiding van de brand naar aangrenzende ruimtes wordt voorkomen.

 
Het Firescreen® Flame brandwerend rolscherm is door het geringe gewicht en de minimale inbouwmaten toepasbaar in diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, kantoren en industrie. De kapconstructie heeft een afmeting van slechts 150 x 180 mm (bxh) met zijgeleiders van 90 mm breed. Daarmee is het het meest compacte brandscherm in de markt. Door uitgekiende materiaalkeuze tijdens de ontwikkeling vormt het brandscherm tevens een zeer voordelige oplossing.

 
Om te zorgen voor een strakke afwerking aan het plafond is het scherm standaard voorzien van een vierkant onderprofiel dat in opgerolde situatie geheel in de kap verdwijnt. Het scherm is zowel in de opening als op de muur te monteren.

Protect. People. Project

Hoefnagels Branddeuren beschermt gebouwen tegen de schade van vuur, rook en inbraak en biedt mensen blijvend veiligheid met brand-, rook-, en inbraakwerende afsluitingen. We ontwikkelen technisch én esthetisch hoogwaardige maatwerk totaaloplossingen. Dit doen we voor én met architecten, brandtechnisch adviesbureaus en aannemers. Samen realiseren we complexe projecten waarin veiligheid van mens en gebouw een belangrijke rol spelen.

 
Hoefnagels is benoemd tot Hofleverancier en lid van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN). Bezoek de website www.hoefnagels.com voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie