Metacon garandeert voldoende rookwerendheid branddeuren

Europese primeur voor Metacon B.V.

Bij een brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raakt men snel bewusteloos, vaak al binnen enkele minuten.

Naast een hoge brandwerendheid is het dus van groot belang dat er ook een hoge rookwerendheid op branddeuren gegarandeerd kan worden.

Succesvol getest

Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel brandwerendheid als rookwerendheid.
De brandwerende roldeuren, overheaddeuren en schuifdeuren zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3, op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).

Classificering

De laatste jaren wordt iedere deur 2-zijdig, in én voor de oven geplaatst en getest volgens de meest recente Europese normeringen, de NEN-EN 1634-1.
Wanneer het beoogde doel wordt behaald, middels deze testen, wordt er door Metacon opdracht gegeven een classificering aan de betreffende deur te geven op basis van de meest recente Europese normeringen, de NEN-EN 13501-2.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie