‘Economisch de meest duurzame oplossing voor elk dak’

Carlisle® CM Europe biedt u het antwoord met RESITRIX® en HERTALAN®.

Op zoek naar een dakbedekkingssysteem dat voldoet aan het predicaat ‘duurzaam’, maar dan in de breedste zin van het woord? Europees marktleider Carlisle® CM Europe biedt u het antwoord: RESITRIX® en HERTALAN®.

Pionier in eenlaagse afdichtingssystemen

Halverwege de zestiger jaren introduceert HERTALAN® als eerste een EPDM-daksysteem in Europa. Het systeem verovert de markt met rasse schreden.
Vijftien jaar later volgde RESITRIX® met een uniek en eigen concept. Beide producten behoren tot de meest ecologische en duurzame dakbedekkingssystemen van dit moment.

RESITRIX®

Het RESITRIX®-systeem bestaat uit thermisch lasbare EPDM-banen. De combinatie van polymeer gemodificeerde bitumen en EPDM synthetische rubber laat zich gemakkelijk verbinden, is blijvend elastisch en bestand tegen UV- en Ozonaantasting. RESITRIX® is door dit vertrouwde beeld al ruim 35 jaar marktleider.

HERTALAN®

Het EPDM-membraansysteem HERTALAN® is een ‘lichtgewicht’. Met een massa van 1,23 kg/m2 vraagt de vervaardiging van het product een minimum aan grondstoffen.  In de fabriek worden EPDM-dakbanen aan elkaar gevulkaniseerd tot grote membranen, waardoor de meeste daken in één keer kunnen worden afgedicht. Het aantal naden – en dus het aantal risico’s – blijft tot het absolute minimum beperkt.

 
Ook deze lichtgewichtdakbedekking is bestand tegen UV- en Ozonaantasting en laat zich flexibel en gemakkelijk verwerken.

Snelle groei

De unieke eigenschappen van de producten blijven niet onopgemerkt. Met de opkomst van nieuwe bouwconcepten en de focus op gezondheid, luchtdichtheid en duurzaamheid hebben de EPDM dakbedekkingssystemen een prominente plek verworven op de lijst van duurzame materialen.

 
Beide producten hebben een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar en zijn DUBOkeur® gecertificeerd. RESITRIX® is daarnaast EPD-gecertificeerd. Een interessant certificaat als u de milieuwaarden van uw ontwerp in de gaten wilt houden. HERTALAN® zal vanaf januari 2015 haar EPD certificaat ontvangen.

Bouwbeurs 2015: vraag bij ons gratis toegangskaarten aan

Bezoek Carlisle® CM Europe tijdens de Bouwbeurs en maak kennis met de duurzame EPDM-dakbedekkingssystemen. Voor gratis toegangskaarten, registreert u zich hier.

« Nieuws overzicht