Nieuwe lijn dakpanelementen van Icopal: Quadro by Icopal.

Een solide en superlicht dakpanelement met een strak uiterlijk: Quadro by Icopal is dé oplossing voor nieuwbouw en renovatie. Het dakpanelement is zeven keer zo licht als een betonnen dakpan en daarom geschikt voor hellingen van 15 tot 90 graden.

IJzersterk

Quadro by Icopal weegt slechts 7,2 kilo per vierkante meter. Toch is het dakpanelement ijzersterk, dankzij de meerdere lagen. Het dakpanelement heeft een onbreekbare stalen kern, aan beide zijden omhuld met een epoxy-coating. De toplaag is van een extra duurzame poedercoating, die in zwart, drie tinten grijs en baksteenrood verkrijgbaar is.
Zo heeft Quadro by Icopal voor ieder huis de juiste uitstraling.

Waterdicht

De moderne en strakke uitstraling maakt Quadro by Icopal met name geschikt voor de huizen van nu, maar ook renovatieprojecten kunnen profiteren van de voordelen van Quadro by Icopal. De dakpanelementen kunnen over bestaande dakbedekking, zoals leien, shingles en golfplaten, heen gelegd worden. Door de perfecte pasvorm en veilige sluiting blijft het dak altijd waterdicht. De bevestigingsmethode zorgt voor een inbraakveilig dak.

 
De solide dakpanelementen kunnen elk weertype aan: zon, strenge vorst, sneeuw en wind. Icopal geeft dan ook 30 jaar garantie op Quadro by Icopal.

Lichte dakconstructie

Onlangs is in Nederland het eerste project met dit nieuwe product uitgevoerd: een woonhuis te Leek. Het bestaande dak was als gevolg van veroudering niet meer waterdicht, waardoor dakrenovatie nodig was. De constructie was te licht voor de toepassing van dakpannen. De nieuwe Quadro by Icopal dakpanelement boden uitkomst, geheel in lijn met de wensen van de bewoners.