Innovatieve duurzame primeur van ZinCo heet Natureline dakopbouwsysteem

Een dakopbouwsysteem dat uit hernieuwbare bioplastics bestaat.

Leverancier van daktuinsystemen ZinCo heeft opnieuw de grenzen van het innovatief vermogen opgezocht en gevonden! Met Natureline, een nieuw dakopbouwsysteem dat is samengesteld uit volledig hernieuwbare bioplastics.

Natureline betekent een verdere uitbreiding van het duurzame ZinCo-assortiment dat bestaat uit recyclebare en/of gerecyclede en/of biologisch afbreekbare grondstoffen.

Hernieuwbaar

Een materiaal is hernieuwbaar als de grondstoffen die de oorsprong vormen, jaarlijks opnieuw kunnen worden verbouwd en geoogst. Voorbeeld hiervan is biomassa afkomstig van planten uit de land- en bosbouw, zoals granen, maïs, suikerriet, oliehoudende zaden en hout.

 
Anders dan niet-hernieuwbare grondstoffen zoals mineralen en fossiele brandstoffen, raken hernieuwbare grondstoffen nooit uitgeput. Bovendien zijn ze, eenmaal verwerkt tot bioplastic, goed biologisch afbreekbaar zonder schade aan het milieu na te laten.

Innovatie

De naam ZinCo staat sinds de oprichting 40 jaar geleden voor duurzaamheid en innovatie in daktuinoplossingen. Onze substraatsystemen bijvoorbeeld bestaan al langer voor een belangrijk deel uit gemalen baksteen.

Afbreekbaar

Het drainage-element in de Natureline-serie is gemaakt van voornamelijk rietsuiker dat duurzaam wordt verbouwd. De bescherm- en filtermat in de serie bestaan voor het grootste deel uit door bacteriën gefermenteerd zetmeel. Dit materiaal is niet alleen sterk en eenvoudig te verwerken op bestaande machines, maar is ook goed biologisch afbreekbaar.

Bio-economie

ZinCo is er van overtuigd dat de met Natureline ingeslagen weg het begin is van een route naar nog meer duurzame concepten voor groendaken. De eindbestemming zal een volledige bio-economie zijn waarin fossiele delfstoffen zijn vervangen door hernieuwbare grondstoffen, inclusief zonne- en windenergie.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie