Bouwen met lichte keramische bouwmaterialen kan binnen NPR 5070 richtlijn

Onderzoek van Level Acoustics en WTCB toont dit aan.

Lichte keramische bouwmaterialen als Porotherm binnenmuurstenen zijn geschikt om te voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

Ondanks dat de praktijkrichtlijn NPR 5070 andere randvoorwaarden stelt om te voldoen aan de eisen voor lucht- en contactgeluidisolatie conform het Bouwbesluit.
Dat leert onderzoek door Level Acoustics en Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) in opdracht van Wienerberger.

 
‘Porotherm keramische binnenmuurstenen zijn prima bouwstenen voor de realisatie van een- en meergezinswoningen. Met redelijke zekerheid kan worden voldaan aan de akoestische eisen uit het Bouwbesluit of een kwaliteitsklasse beter’.

Online tool

Naar aanleiding van het onderzoek ontwikkelde Wienerberger een online detailgenerator waarbij de gebruiker geholpen wordt om de constructie kiezen die het best past bij de gewenste en beoogde geluidsisolatiewaarde.

 
Daarnaast heeft Wienerberger een brochure opgesteld met een uitgebreide toelichting op het bouwsysteem en uitleg van de akoestische aspecten. De brochure kunt u bekijken onder het tabblad 'Brochure' op deze pagina.

 
Ten slotte is er voor akoestische adviseurs een casestudy met voorbeeldberekeningen beschikbaar.

 
Lees er alles over op de website.  
 
Meer Porotherm binnenmuurstenen
 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie