Isover glaswol biedt optimale isolatie-oplossingen voor aangescherpte isolatie-eisen

Energiebesparende eisen in Nederlandse woningbouw telkens stapje strenger.

Vanaf 1 januari 2015 worden de eisen voor nieuwbouw verder aangescherpt. De EPC-eis voor woningen gaat omlaag naar 0,4.

Ook de EPC-eis voor utiliteitsgebouwen daalt, afhankelijk van de gebouwfunctie. Daarnaast gaan de thermische isolatie-eisen (Rc) gedifferentieerd omhoog. De minimum Rc-eis voor gevels gaat naar 4,5 m2.K/W en voor daken naar 6,0 m2.K/W, terwijl de Rc-eis voor vloeren gelijk blijft op 3,5 m2.K/W.
Aan deze eisen is uitstekend te voldoen met de vertrouwde glaswoloplossingen van Isover, zoals Multimax 30 Ultra van slechts 121 mm en Mupan Ultra XS voor spouwmuren en Systemroll 1000 voor prefab hellende daken.

‘Zachte isolatie’

Toepassing van ‘zachte’ isolatie kent in de praktijk bovendien vele verwerkingsvoordelen: u profiteert van de laagste verwerkingskosten, voorkomt nadelige kieren en naden en krijgt bij Isover garantie op blijvende prestaties.

 
Meer informatie hierover is te vinden op www.isover.nl/gavoorzacht.

Combinatie energiebesparende oplossingen

Uit onderzoek blijkt bovendien dat het bij een verlaging van de EPC-waarde zeer nuttig is om naar de woning als geheel te kijken bij de keuze van energiebesparende maatregelen. De grootste EPC-verbetering is te behalen door koudebruggen te reduceren. Vervolgens blijkt luchtdicht bouwen het meeste resultaat op te leveren. Het verder verhogen van de Rc-waarde draagt nog maar minimaal bij aan een EPC-verbetering.

 
Alleen het verder verhogen van de Rc in het dak is nog interessant. Om aan de aangescherpte eisen te voldoen, is het dus belangrijk om naar de beste combinatie van energiebesparende oplossingen te kijken.

 
Meer informatie hierover vindt u op www.isover.nl/epcwijzer.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie