DucoGrille NightVent scoort in Frankrijk

Glasvervangend ventilatieluik bij 10 bekroonde innovatieve producten op toonaangevende beurs.

De DucoGrille NightVent is uitgeroepen tot één van de 10 bekroonde ‘innovatieve producten’ door de toonaangevende Franse vakbeurs MétalExpo/Equip’Baie.

Dit glasvervangend ventilatieluik is een perfect alternatief om het binnenklimaat van een gebouw via ‘ventilatieve koeling’ op een natuurlijke manier beheersbaar te houden.

Aandacht

De onlangs gehouden vakbeurs MétalExpo/Equip’Baie (Parijs) is dé vakbeurs voor de nieuwste trends op het gebied van hang- en sluitwerk en metaal in Frankrijk en wordt mede georganiseerd in samenwerking met de Franse metaalunie. Dit jaar ging een vakjury, bestaande uit onder meer journalisten en vakverenigingen, op zoek naar tien innovatieve producten die tijdens de beurs aan het grote publiek getoond werden.

 
Het glasvervangende, gemotoriseerde ventilatieluik (voor glasdiktes van 24 tot en met 48 mm) kreeg tijdens de beurs op de stand van Duco dan ook de nodige aandacht. Op het innovatieplein bij de ingang van de beurs kreeg de DucoGrille NightVent een prominente plaats.

Wind- en waterwerend

Het ventilatieluik bestaat uit één module, maar bevat wel twee essentiële onderdelen. Van buitenaf wordt de DucoGrille NightVent afgeschermd door een raamrooster met geperforeerde lamellen die dienstdoen als insectenwering. Optioneel kan er ook een RVS-insectenwering voorzien worden van 2,3 x 2,3 mm. Bovendien werd het rooster aan de geldende Europese regelgeving getoetst door middel van intensieve testen op het gebied van wind- en waterwerendheid.

 
Daarnaast is het ook mogelijk om het buitenrooster in een vandalismeveilige of inbraakwerende uitvoering te verkrijgen. Zo kan het ventilatieluik op elk tijdstip geopend worden, ook al is er niemand aanwezig.
Het geïsoleerde, compleet vlakke, en esthetisch geraffineerde binnenpaneel zorgt voor een moeiteloze integratie in het interieur. Bovendien zorgt de akoestische demping ervoor dat de thermische waarde van het ventilatieluik vergelijkbaar is met die van een gesloten raam.

Efficiënte koeling

Dankzij het grote debiet (tot 369 l/s m²) leent dit product zich uitstekend voor een efficiënte koeling van welk gebouw dan ook. Bovendien kan een intelligente sturing op basis van CO2- en temperatuurmeting het ventilatieluik open/dicht sturen wanneer nodig én kan het gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem (GBS).

« Nieuws overzicht