E-board metselwerk gevelbekleding

Traditioneel uiterlijk, moderne isolatiewaarden.

Nieuwbouwcomplex Molenbeek, dat ongeveer 80 appartementen en een aantal winkels op de begane grond telt is niet traditioneel gemetseld, maar bekleed met het E-board systeem.

 
In Sittard staat het appartementencomplex Molenbeek. Een nieuwbouwcomplex dat ongeveer 80 appartementen en een aantal winkels op de begane grond telt. Uniek aan dit gebouw is dat er niet traditioneel gemetseld is, maar dat de gevels bekleed worden met het E-board systeem. Er is gekozen voor het E-board systeem vanwege de gunstige combinatie tussen: prijs, snelheid en flexibiliteit. Daarnaast biedt Vandersanden een GevelGarantiePlan dat een garantie op het product van 15 jaar biedt.

Materiaal

De gekozen E-board samenstelling is bij dit project een 26 cm dikke isolatie laag waar bakstenen strippen tegen bevestigd worden.
E-board panelen zijn gemaakt van EPS-HR dat voor 94% uit lucht bestaat. De isolerende lucht wordt vastgehouden in de gesloten cellenstructuur. De isolatiedikte is min. 4 cm en max. 30 cm. De steenstrips zijn handvormgevelstenen van 2cm dikte.

Nieuwbouw en renovatie

Deze manier van bouwen is uitermate geschikt voor nieuwbouw, maar ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Steeds meer woningen voldoen niet meer aan de isolatienormen die gelden en dan volgt al snel een renovatieplan. Veel woningbouwcorporaties zitten met dezelfde vraagstukken over mogelijkheden van isoleren en renoveren die de bewoners zo min mogelijk overlast bezorgen.
Het grote voordeel van E-board is dat mensen hun huis niet uit hoeven tijdens de renovatie en het traditionele uiterlijk van de bakstenen gevel blijft  gewaarborgd.

Wordt vervolgd

Inmiddels is Vandersanden bezig met een aantal vervolgopdrachten waarbij ook specifiek voor het E-board systeem gekozen is.

  • Project: Molenbeek te Sittard
  • Architect: Han Wijnen
  • Aannemer: Jongen Landgraaf
  • Gekozen sortering: Wasserstrich mix van 4 kleuren: Jura, Viborg, Herning en Kolding

www.vandersandengroup.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie