Omdat 50 tinten grijs op den duur toch wat saai wordt

Kalzip FC-Facade op Parc PME Brussel.

Het doet een beetje denken aan een creatieve Lego-oplossing; wanneer je vroeger met Lego bouwde en vaak meerdere kleuren gebruikte om aan de vereiste hoeveelheid bouwstenen te komen.

Dit nu is uitstekend in werkelijkheid toe te passen met de Kalzip FC-Facade.

Economisch en flexibel gevelsysteem

Architecten eisen tegenwoordig flexibele gevelsystemen die makkelijk monteerbaar en ontmanteld kunnen worden. Beschadigde gevelelementen moeten in een handomdraai verwijderbaar zijn zonder de rest van de gevel geweld aan te doen. Daarom zijn kliksystemen met klemhouders tegenwoordig zeer in trek.

 
Gevelbouwers wensen een montagewijze die ze zo vrij mogelijk kunnen invullen: van onder naar boven, van boven naar onder of ergens middenin beginnen.

Volgorde montage

Het FC-systeem werkt met rasterklikrails die op het binnenspouwblad worden gemonteerd. De aluminium panelen worden in de rasterclickrails gehangen en al duwend onderaan ingeklikt in een houder. Er zijn 6 verschillende systeemoplossingen om een zo groot mogelijke flexibiliteit te borgen. De montagevolgorde is volledig zelf te bepalen, omdat de panelen onafhankelijk van elkaar worden bevestigd. Zo kan men bijvoorbeeld eerst de bestrating aanleggen, waarna dan pas de panelen op maaiveldniveau worden gemonteerd om zodoende eventuele schade te voorkomen.

 
Beschadigde panelen kunnen met een speciaal door Kalzip ontwikkelde onthakingstang worden verwijderd, zonder dat er gezaagd hoeft te worden waarna een nieuw paneel weer eenvoudig kan worden ingeklikt. Dit bespaart de gevelbouwer veel gedoe en tijd.

 
Op www.kalzip.com is een duidelijke (visuele) handleiding te zien.

« Nieuws overzicht