VELUX raamdecoratie voldoet aan nieuwe kindveilige productnorm

Kindveilige oplossingen voor raamdecoratie.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongelukken binnenshuis gebeuren. Om raamdecoratie nog (kind)veiliger te maken is de Europese productnorm binnenzonwering (EN13120) aangescherpt.

De raamdecoratieproducten van VELUX Nederland zijn hier al jaren op voorbereid. Innovatieve bedieningssystemen zorgen voor optimaal bedieningsgemak en zijn veilig voor kinderen.

Koord verdwenen

Loshangende koorden van raambekleding kunnen een gevaar vormen voor kinderen. De aangeschepte productnorm vraagt om aangepaste koorden van raambekleding. De raamdecoratie van de VELUX Groep is hier al jaren op voorbereid. Bij de handbediende jaloezieën is het koord al een tijdje vervangen door een schuifbediening op de zijgeleider. Met de komst van de nieuwe generatie VELUX dakramen twee jaar geleden is ook de laatste koordbediening, die van de buitenzonwering, uit het VELUX assortiment verdwenen.

Innovatieve automatische bediening

VELUX dakramen en bijpassende raamdecoratie en zonwering zijn via handgrepen te bedienen. Wanneer dakramen niet met de hand bereikbaar zijn, is het mogelijk om zowel de ramen als de raamdecoratie elektrisch aan te sturen.

 
Vanuit het hele huis zijn ze dan te bedienen met de VELUX INTEGRA bedieningstablet via pictogrammen op het touch screen. Zo doet de raamdecoratie ook nog dienst als natuurlijke ‘wekker’.

Energieneutraal wooncomfort

De VELUX Groep zorgt al meer dan 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak. Het productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten.

 
Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonweringen, rolluiken en op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie. Door te zorgen voor daglicht en frisse lucht kunnen deze producten tevens een bijdrage leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen.

 
Met de bouw van modelwoningen heeft de VELUX Groep concreet aangetoond dat gebouwen energieneutraal kunnen zijn én een hoog wooncomfort en een goed binnenklimaat kunnen hebben, waarbij maximaal gebruik is gemaakt van de zon als duurzame energiebron.

 

« Nieuws overzicht