Eurocol presenteert een duurzame emmer!

De duurzame en frisse 682 majolicol in nieuwe duurzame verpakking

Deze wandtegellijm is de eerste die uitkomt in de duurzame emmer én met de nieuwe vormgeving. Hieronder een uitleg hoe men tot 90% reductie van de grondstoffen kwam.

Hergebruik

Hergebruik van de verpakking zou natuurlijk een mooie manier zijn om het grondstoffenverbruik voor het produceren van verpakkingen terug te dringen. Forbo Eurocol is daarom ook aan het onderzoeken of het mogelijk is de emmer terug te nemen, te reinigen en opnieuw te gebruiken maar helaas is dit vooralsnog een stap te ver.

Recycling

Een kleinere stap is gelukkig wel mogelijk door gebruik te maken van gerecycled materiaal bij het produceren van de emmers. Na veel testen en het doorvoeren van verbeteringen is Forbo Eurocol zover om de eerste gerecyclede emmers in gebruik te nemen. De 682 Majolicol zal binnenkort, in alle formaten verpakkingen, alleen nog verkrijgbaar zijn in emmers van gerecycled materiaal.
U zult ze straks duidelijk kunnen herkennen aan de grijze kleur van de emmer. Dit is het gevolg van het gebruik van gerecycled kunststof.
Een gerecyclede emmer is dus grijs en bestaat uit de volgende componenten:

  • 60% ingezameld plastic door consumenten.
  • 30% productieafval veroorzaakt bij de productie van emmers
  • 10% overige materialen waaronder 7% nieuwe PE grondstof.


90% reductie

Met de gerecyclede emmers heeft Forbo Eurocol het gebruik van nieuwe grondstoffen met maar liefst 90% gereduceerd! Het is een verrassend hoog percentage met nauwelijks impact voor de markt. Het is dus niet nodig om emmers te verzamelen, op te halen, te reinigen, om ze vervolgens weer opnieuw te kunnen gebruiken. Dit zou namelijk ook weer impact hebben op het milieu, denk aan watergebruik, co2 uitstoot door transport en een hoog percentage afgekeurd materiaal.

Uitstraling

Het enige dat in de markt opgemerkt zal worden is de grijze kleur van de emmer in plaats van wit. We waren benieuwd welk effect dit zou hebben op de uitstraling en  het pakte bijzonder goed uit! Het ziet er mooi uit en op deze manier onderscheidt Forbo Eurocol zich duidelijk van andere aanbieders.

Primeur

682 Majolicol is een tegellijm met DUBOkeur® en deze meest milieuvriendelijke lijm heeft natuurlijk het eerste recht op de meest milieuvriendelijke verpakking. De 14, 7, 4 en 1,5 kg verpakkingen zullen dus straks allemaal in een grijze emmer geleverd worden. Niet alleen het materiaal van de verpakking is nieuw, ook de bedrukking krijgt een nieuw design en wordt zo aangepast dat natuurlijk toch de afbeeldingen en tekst goed zichtbaar zullen zijn.

Toekomst

En hier laat Forbo Eurocol het niet bij. In de toekomst zullen ook alle andere emmerverpakkingen gemaakt worden van 90% gerecycled kunststof om zodoende een bijdrage te leveren aan onze doelstelling om het gebruik van (eenmalige) materialen te reduceren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie