BIM-klaar voor de toekomst met Duco!

Steeds meer producten opgenomen in DRS bibliotheek.

Duco heeft samen met twee gespecialiseerde partijen invulling gegeven aan de ontwikkeling van een Duco bibliotheek.

Het bedrijf heeft ervoor gekozen om een aanzienlijk deel van haar producten te laten opnemen in de fabrikantspecifieke bibliotheek conform de Dutch Revit Standards (DRS); ondertussen uitgegroeid tot dé standaard van Nederland.
Deze bibliotheek omvat alle producten uit het assortiment raamventilatie, geluiddempende ventilatie, muur- en raamroosters, ventilatie én zonwering en de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV).

Intelligente objecten

Deze producten maken vanaf nu dus ook deel uit van intelligente objecten die onmiddellijk inzetbaar zijn voor het ontwerp van technische installaties in gebouwen. Om het technisch ontwerp optimaal te laten verlopen is er naast de correcte geometrische en symbolische voorstelling ook parametrische informatie gekoppeld aan elk type.

 
Al deze producten zijn voortaan beschikbaar in zowel Autodesk Revit MEP 2013- als 2014-formaat. Bovendien biedt Duco ook een generieke productbibliotheek aan en zijn alle producten beschikbaar in 3D dwg; bruikbaar voor alle versies van AutoCad.

 
Met deze ontwikkeling is Duco één van de koplopers op het gebied van BIM. Het bedrijf claimt zelfs bij de eerste te zijn die voldoet aan DRS.

 
De BIM-bibliotheek is volledig online vrij te raadplegen.

« Nieuws overzicht