Duurzaam renoveren en isoleren met E-board

Vandersanden levert duurzame isolatieoplossingen voor nieuwbouw en renovatie.

Alles draait om duurzaamheid, kostenefficiƫnt bouwen en energie besparen. Vraagstukken waar menig architect, opdrachtgever en woningbouwcorporatie mee geconfronteerd worden.

Zeker als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe projecten of om renovatie van bestaande panden.

Prijs, snelheid, flexibiliteit

In Sittard staat het appartementencomplex Molenbeek. Een nieuwbouwcomplex dat ongeveer 80 appartementen en een aantal winkels op de begane grond telt. Uniek aan dit gebouw is dat er niet traditioneel gemetseld is, maar dat de gevels bekleed zijn met het E-board systeem.

 
De keuze voor het E-board systeem is duidelijk: vanwege de gunstige combinatie tussen prijs, snelheid en flexibiliteit. Daarnaast biedt Vandersanden een GevelGarantiePlan dat een garantie op het product van 15 jaar biedt.

Isolerende lucht

De gekozen E-board samenstelling is bij dit project een 26 cm dikke isolatie laag waar bakstenen strippen tegen bevestigd worden.
E-board panelen zijn gemaakt van EPS-HR dat voor 94% uit lucht bestaat. De isolerende lucht wordt vastgehouden in de gesloten cellenstructuur. De isolatiedikte is min. 4 cm en max. 30 cm. De steenstrips zijn handvormgevelstenen van 2 cm dikte.

Isoleren en renoveren

Deze manier van bouwen is uitermate geschikt voor nieuwbouw, maar ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Steeds meer woningen voldoen niet meer aan de huidige isolatienormen en dan volgt al snel een renovatieplan. Veel woningbouwcorporaties zitten met dezelfde vraagstukken over mogelijkheden van isoleren en renoveren die de bewoners zo min mogelijk overlast bezorgen.
Het grote voordeel van E-board is dat mensen hun huis niet uit hoeven tijdens de renovatie en het traditionele uiterlijk van de bakstenen gevel blijft gewaarborgd.

 
Ga voor meer informatie over E-brick en E-board naar www.e-brick.nl

 
Project: Molenbeek te Sittard
Architect: Han Wijnen
Aannemer: Jongen Landgraaf
Gekozen sortering: Wasserstrich mix van 4 kleuren: Jura, Viborg, Herning en Kolding.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie