DucoSlide Wood zonwering: perfecte combinatie hout en aluminium

DucoSlide Wood draagt bij aan totaalconcept voor gezond en comfortabel binnenklimaat.

Duco Ventilation & Sun Control voorzag tandartsenpraktijk Mondzorg Middenmeer van architecturale zonwering in de vorm van de DucoSlide Wood. Zo leverde het bedrijf haar bijdrage aan dit ecologische gebouw.

 
De doelstelling bij het ontwerp van deze bijzondere tandartsenpraktijk in Middenmeer was van in het begin duidelijk: een gezond en comfortabel binnenklimaat creëren dat bijdraagt aan een ‘helende omgeving’. Het gebouw werd volledig van natuurlijke, bio based materialen gebouwd, met daarbij een hoofdrol voor hout.

Natuurlijk licht

Het gebouw is volledig opgetrokken in houtskeletbouw, geïsoleerd met houtvezelisolatie en een koudebrugonderbreking uit houtvezel, goed voor een Rc-waarde van 6,5. Bovendien bestaan ook de spanten volledig uit hout (afkomstig van Staatsbosbeheer) en is het plafond afgewerkt met vuren planken. Al het gebruikte hout draagt bovendien een FSC-keurmerk of gelijkwaardig.

 
Om een ‘healing environment’ te creëren is er ook nagedacht over een maximum aan natuurlijk licht, gezien de positieve werking op mens en omgeving. Het ontwerp en de ligging van het gebouw zorgen er voor dat licht zo optimaal gebruik kan worden en wordt het gebouw in de wintermaanden bovendien gratis opgewarmd.

Hout en aluminium perfect verenigd

Veel lichtinval betekent echter ook dat er de nodige aandacht besteed werd aan zonwering voor een optimale balans tussen de toevoer en wering van licht. Compleet passend binnen het gehele concept is de DucoSlide Wood, ofwel architecturale zonwering in schuifpanelen waarbij hout en aluminium perfect met elkaar verenigd worden.

 
De lamellen worden onzichtbaar bevestigd binnen het DucoSlide LuxFrame kader en zijn vervaardigd uit Western Red Cedar: een lichte, veerkrachtige en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen rotting en verwering. Bovendien zijn de lamellen kwartiersgezaagd. Dat zorgt ondermeer voor stevigere lamellen en gaat vervorming tegen.

« Nieuws overzicht