Het Houten Hart Utrecht uitgevoerd met Envirodeck hout-kunststof vloeren

Bijna 15 kilometer Envirodeck verwerkt in de plankieren van project “Kop van Lombok”.

Het grootstedelijke woongebouw Kop van Lombok verrast vooral dankzij het prachtige binnenhof: een houten spektakelstuk met royale toepassing van de tropische hardhoutsoorten Azobé FSC en Bilinga FSC.

De combinatie met de kleurechte plankieren van Envirodeck in de kleuren cederbruin en antracietgrijs geeft het project een exclusieve uitstraling. Saillant detail is dat je als je goed kijkt, de kleine houtstofdeeltjes in de Envirodeck planken zichtbaar zijn.

Gladheid

Hardhouten vloeren zijn eigenlijk alleen verantwoord waar het snel kan drogen en veel zon en wind vangt. Gladheid is hierbij het grootste gevaar. Envirodeck is daarentegen geschikt voor toepassing in de meest extreme condities.

 
Het bewijs hiervoor wordt geleverd door de jachthaven van Vlieland waarin tijdens de revitalisering in 2007 bijna 30 kilometer is verwerkt, en waar nu - ruim 7 jaar na dato - nog geen plank is nageleverd.

 
De hoogwaardige kwaliteit wordt verder bevestigd door het feit dat Envirodeck de enige houtcomposiet op de Benelux markt is die inclusief een 10 jaar verzekerde garantie geleverd kan worden.

Duurzaam

Envirodeck bezit daarnaast een hoge brandklasse, een levensduur van theoretisch meer dan 50 jaar en een optimaal antislip vermogen. Een ecologisch voordeel is dat Envirodeck voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidscriteria en wordt geproduceerd uit afvalhout (52%) en recycling HDPE kunststof (45%).

 
Verder heeft Envirodeck een hogere slijtvastheid dan Bilinga en is onderhoudsarm. Envirodeck is lichtgewicht, leverbaar in een gesloten dek-uitvoering maar ook als (traploos) hoogteverstelbaar dek of met een extra antislip behandeling op basis van nanotechnologie.

Projectinformatie
  • Project - Kop van Lombok, 84 appartementen, winkels, parkeergarage;
  • Locatie – Westplein, Moskeeplein, Damstraat in Utrecht;
  • Ontwerp - MRA, Amsterdam, Marlies Rohmer.
Websites

Envirodeck

 
Toepassing en technische info  

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie