Raychem’s zelfregelende heat-tracingsbekabeling beschermt effectief tegen kou

Houd komende winter buiten de deur.

Raychem’s zelfregelende heat-tracingsbekabeling beschermt effectief tegen koude.

Wat veiligheid betreft zal de gebouweigenaar moeten voorkomen dat water- en afvoerleidingen bij strenge vorst bevriezen en springen. In ziekenhuizen en medische centra is bedrijfscontinuïteit nog belangrijker, want een ononderbroken toevoer van elektriciteit, water en warmte is daar onontbeerlijk.
Een duurzame en kosteneffectieve manier om bescherming te bieden tegen de kou is de zelfregelende heat-tracingsbekabeling.

Warmte op maat

Raychem’s technologie van zelfregelende verwarming werkt met twee parallelle geleiders in een geavanceerde, met koolstof verrijkte polymeerkern. Zelfregelende systemen reageren op een stijgende of dalende omgevingstemperatuur door uit te zetten of in te krimpen.
Bij inkrimpen vormt de intelligente kern elektrische paden, zodat de weerstand toeneemt en er warmte vrijkomt, terwijl de circuits bij uitzetten worden verbroken en de warmteafgifte daalt. Bijgevolg wordt er alleen warmte gegenereerd wanneer en waar dat nodig is, zodat leidingen steeds op de juiste temperatuur zijn en het verbruik beperkt blijft.

Afname energieverbruik

De installatiekosten van zelfregelende verwarmingsbekabeling voor leidingen en afvoeren worden terugverdiend via besparingen op reparaties. Ze zijn buitengewoon kosteneffectief en energiezuinig en bieden beheerders met een krap budget volledige gemoedsrust. Het systeem bewaakt de omgevingstemperatuur voortdurend en schakelt dienovereenkomstig in en uit. Dat betekent dat het alleen die energie verbruikt die het nodig heeft en wanneer dat nodig is, zodat het verbruik drastisch afneemt.

Nog meer besparen met PASC

Er kan nog meer energie worden bespaard door zelfregelende bekabeling te combineren met thermostaten of, met slimme controle-elementen compleet met Proportional Ambient-Sensing Control (PASC). Laatstgenoemde optie is ideaal voor water- en afvoerleidingen in grote commerciële en openbare gebouwen, gelet op de veel grotere energievraag dan in residentiële toepassingen.

 
Bekijk ook Regel- en controlesysteem voor elektrische heat-tracing.

 
www.pentairthermal.nl
tel: 0800 0224978;
fax: 0800 022499

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie