Ademende BinnenklimaatWand draagt bij aan gezonde leefomgeving

Faay's producten zorgen voor verbetering binnenluchtkwaliteit, thermisch en akoestisch comfort.

Waarde hechten aan duurzaamheid. Bewust en actief bijdragen aan ecologisch bouwen dus aan een gezonde leemomgeving.

Geen modegril, maar noodzaak

Verantwoord omgaan met mens en milieu is geen modegril, maar noodzaak.
Het gebruik van verantwoorde bouwproducten voor gezond wonen en werken is tegenwoordig bij zowel architecten als aannemers steeds meer ingeburgerd. Er wordt steeds vaker doordacht en bewust gekozen voor eco-vriendelijke bouwmaterialen.
Een gezonde binnenlucht, energiebesparing en een betere akoestiek is mogelijk met de ademende BinnenklimaatWand van Faay. Deze ademende wand draagt bij aan de verbetering van de binnenluchtkwaliteit, het thermisch comfort en het akoestisch comfort.

Gezondere binnenlucht

De ecologische BinnenklimaatWand is een prachtige aanvulling op het milieuvriendelijke assortiment van Faay Vianen, dat bekend staat om zijn duurzame bouwproducten.

 
De wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel en kan afgewerkt worden met een natuurlijke afwerklaag naar keuze: leemstuc, kalkpleister of een sierpleister. Door de damp-open-constructie wordt de lucht in de ruimte op een natuurlijke wijze gefilterd en het vochtgehalte gereguleerd. In een vochtige ruimte neemt het vocht op en geeft dit weer af bij een lage luchtvochtigheid. Dit alles resulteert in een natuurlijke ademende omgeving en een gezond binnenklimaat.

Volledig duurzaam

De BinnenklimaatWand is 100% duurzaam qua grondstoffen, productieproces en hergebruik. De wand is zeer geschikt voor luchtdicht gebouwde panden, waar regulering van het binnenklimaat verplicht is zoals scholen, zorginstellingen en woningen.

Groene manier van werken

Faay produceert en werkt milieubewust. Zo vangen wij lijmresten op en zamelen wij afval gescheiden in. Ons kantoor is een A++-pand: zeer zuinig met energie, water en grondstoffen.

 
Alle Faay-producten zijn ‘groen’. Wij gebruiken onuitputtelijke, biobased grondstoffen en materialen. Vlas, hout en gips vormen de basis. Bovendien hebben onze wanden en plafonds een lange levensduur. En ze zijn probleemloos herbruikbaar.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie