Solatube daglichtsystemen zorgen voor ‘verlichting’.

Het exploiteren van vakantiewoningen brengt verschillende kosten met zich mee, zoals energiekosten en onderhoud. Solatube daglichtsystemen brengen niet alleen aangenaam daglicht in elke ruimte, maar verlichten ook het exploitatiebudget.

'Verlichte' energiekosten

Veel vakantiewoningen hebben door hun vorm te maken met donkere ruimtes. Ook een bosrijke omgeving, waar vakantiewoningen vaak in staan, kan daglicht wegnemen van de ramen. Gasten zijn zo genoodzaakt om altijd een lamp aan te doen; wat de nodige energiekosten met zich meebrengt. Het installeren van een Solatube daglichtsysteem kan dit voorkomen.

 
Solatube reflecteert het natuurlijke daglicht in de vakantiewoning, waardoor ‘buiten’ als het ware naar binnen wordt gehaald. Gasten behouden op deze manier het gevoel van de natuur binnenshuis. Met Solatube komt er echt een hoop licht binnen en zo hoeven lampen minder gebruikt te worden.

Daglicht en LEDlicht

Naast de woningen zelf zorgen ook de sanitaire voorzieningen voor hoge energiekosten. In de meeste douches en toiletten brandt de hele dag een lamp. Vakantieoord Dopersduin besloot daarom 6 Solatubes, aangevuld met TechLED te plaatsen.

 
De TechLED is ingesteld op een gewenst lichtniveau, in combinatie met bewegingsdetectie. Dit resulteert in een verbruik bij voldoende daglicht van minimaal 0 W tot een maximaal verbruik bij nacht van 7,5 W, een enorm verschil!

Onderhoudsarm en comfortabel

Ook de Blauwe Bessen Boerderij in Drenthe koos voor Solatube. De Solatube systemen wonnen het van de koepels en de tuimelramen vanwege het gemak in onderhoud. De Solatube koepel verkleurd niet en beschikt over een speciale coating die vuilafstotend is. Hierdoor blijft de lichtopbrengst optimaal.

 
De eigenaresse krijgt veel positieve reacties van gasten op de Solatubes. De kamers zijn geen ‘donker hol’ meer, maar lijken door het daglicht veel ruimer en comfortabeler.

 
Meer informatie en foto’s.