LCA-score ROCKFON producten is met 20% verbeterd

ROCKFON bestaat voor 84% uit natuurlijke en gerecycleerde grondstoffen.

De keuze voor waterkrachtstroom, efficiency maatregelen in het productieproces en optimalisatie van transport hebben er toe bijgedragen dat de schuwprijs van ROCKFON Krios gedaald is naar €0,314.

 
Aangezien ROCKFON producten tijdens installatie, levensduur en na gebruik een beperkte en eerder positieve impact hebben op het milieu, ligt de duurzaamheidsfocus bij ROCKWOOL en ROCKFON sterk op de interne huishouding.

Solide basis

De keuze voor onder andere waterkrachtstroom, diverse efficiency maatregelen in het productieproces en het behalen van de Lean en Green Award voor transport hebben er toe bijgedragen dat de LCA-score van ROCKFON Krios in korte tijd met 20% gedaald is.
Het feit dat ROCKFON voor 84% bestaat uit natuurlijke en gerecycleerde grondstoffen en dicht bij de klant geproduceerd wordt, in Roermond, zorgt voor een solide duurzame basis.

Betere score

Om erachter te komen welk product de minste milieubelasting heeft, wordt voor iedere fase van de productlevenscyclus, van grondstof tot recycling, een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd.

 
Dit is een beproefde manier die alle milieueffecten beoordeelt en kwantificeert (o.a. CO2-uitstoot, waterverbruik, energieconsumptie, luchtverontreiniging). De resultaten van de LCA worden weergegeven in een Environmental Product Declaration (EPD).

 
ROCKFON was de eerste fabrikant in de afbouw met een EPD certificaat op basis van een complete levenscyclusanalyse, volgens Nederlandse model MRPI. MRPI gecertificeerde producten zijn opgenomen in Categorie 1 van de nationale milieudatabase, wat wil zeggen dat zij het meeste bijdragen aan een betere score van uw milieubelastingstoets.

Positieve BREEAM-NL score

Milieuprestatiesystemen voor gebouwen stimuleren het gebruik van materialen met een lage milieu-impact gedurende de volledige levenscyclus van het gebouw. Gebouwprestatielabels, zoals BREEAM-NL, drukken de milieubelasting van producten uit in een schaduwprijs. De nieuwe schaduwprijs van ROCKFON Krios is €0,314/m2 en draagt daarmee positief bij aan een BREEAM-NL score.

 
Bezoek de website.

« Nieuws overzicht