Ventileren kan beter en goedkoper met mini LBK’s

Mini LBK’s (decentrale WTW) ontwikkeld als revolutionair alternatief voor de centrale LBK’s.

Het ventileren van utiliteitsgebouwen kan beter en goedkoper. ClimaRad heeft daarom Mini LBK’s (decentrale WTW) ontwikkeld als revolutionair alternatief voor de centrale LBK’s. Omvangrijke kanalenstelsels zijn verleden tijd.

Zo kan een gebouw tot wel 7% goedkoper worden gerealiseerd.

Regeling per vertrek

De Mini luchtbehandelingskasten van ClimaRad ademen rechtstreeks door de gevels. Zo heeft u niet meer te maken met zaken als verlaagde plafonds, verdeelsecties en kruisende kanalen. Elk vertrek krijgt zijn eigen Mini LBK met ingebouwde WTW en sensoren (o.a. aanwezigheid en luchtkwaliteit).

Energiezuinig ventileren

Bij het ventileren van een gebouw wordt vervuilde lucht afgevoerd en verse lucht toegevoerd. Bij centrale luchtbehandelingskasten wordt een grote hoeveelheid lucht rondgepompt over tientallen meters kanalen, met een groot drukverschil. Qua elektriciteitsverbruik niet bepaald duurzaam. Daarbij gaat veel (warmte)energie verloren door de lange kanalen, waardoor het rendement van de warmteterugwinning daalt. Het is beter om de luchthoeveelheden per vertrek lastafhankelijk te maken. Een mini LBK per vertrek is dus een ideale oplossing.

 
Optimale flexibiliteit

De centrale LBK op het dak kan geheel komen te vervallen. U bent niet meer afhankelijk van omvangrijke kanalenstelsels; een groot voordeel bij renovatie of transformatie van een bestaand gebouw. Het is slechts een kwestie van aanvinken in welke ruimtes een toestel gewenst is. Door de flexibele plaatsing kunnen ruimtes gemakkelijk achteraf nog worden aangepast. Bovendien kan een bestaand ventilatiesysteem eenvoudig worden verbeterd door het bijplaatsen van ClimaRad mini LBK’s, zonder de aanwezige installatie te verstoren.

Onderhoud in 5 minuten

Het onderhoud per toestel neemt slechts vijf minuten in beslag. Het blijft beperkt tot het vervangen van filters en het schoonmaken van de toe- en afvoer. Afhankelijk van de belasting is dit gemiddeld slechts eenmaal per twee jaar nodig.

Verschillende uitvoeringen

De Mini LBK’s van ClimaRad kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd:

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie