Intelligente Raychem vloerverwarming biedt comfort en veiligheid

Raychem: de vloerverwarming die bij u past.

Met Raychem beschikt u over zelfregelende en constant vermogen elektrische vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor vrijwel alle ondervloeren en vloerbedekkingen.

Efficiënt energiegebruik

Elektrische vloerverwarming geeft directe stralingswarmte en reageert veel sneller dan accumulatieverwarming. Dankzij de programmeerbare thermostaat komt u tot een efficiënt gebruik van energie. Het rendement ligt nog hoger als u een isolatieplaat onder de vloerverwarming plaatst.

 
Voor de plaatsing volstaan een contactdoos, een sleuf voor de voedingskabel, een tweede sleuf voor de temperatuursensor en een differentieelbescherming. De eindvloer komt meteen op de verwarming.

 
Bij nieuwbouw is de toepassing interessant in badkamers als alternatief voor radiatoren. Ook als hoofdverwarming biedt elektrische vloerverwarming perspectieven: in passief- en zeer-lage-energie-gebouwen of in vakantieappartementen waar elke vierkante meter telt. Uiteraard leent elektrische vloerverwarming zich ook voor renovatieprojecten als de bewoners/gebruikers vloerverwarming willen en de vloerhoogte beperkt is.

Voor elke vraag een oplossing

Afhankelijk van de situatie bestaan er diverse oplossingen. De belangrijkste zijn T2QuickNet en T2Red. T2QuickNet is een 3 mm dunne, zelfklevende verwarmingsmat die onder tegels of natuursteen wordt aangebracht. In het Kempinski Duke’s Palace hotel in Brugge, België zijn alle badkamers met dit systeem uitgerust.

 
T2Red biedt uitkomst in plaatsen met een temperatuurgevoelige vloerafwerking zoals tapijt, hout, laminaat of vinyl. Dit systeem is 13 mm hoog en wordt geplaatst op een drukbestendige polystyreenlaag die op de dekvloer wordt gelijmd en waarboven dan de vloerafwerking zwevend wordt aangebracht. In het gebouw van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg, werd dit systeem toegepast op de vloer van het overkragende gedeelte.

Ruime ondersteuning

Als u werkt met een Certified Pro-erkende installateur die een opleiding bij Pentair heeft gevolgd, geniet u een total care garantie van 20 jaar die ook slaat op de vervanging van de vloerafwerking.

 
www.pentairthermal.nl

Tel: 0800 0224978
Fax: 0800 0224993

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie