Esthetische integratieoplossingen voor PV-panelen en VELUX dakramen

Duurzaamheid aan binnenklimaat en wooncomfort gekoppeld.

Wanneer een zonne-energiesysteem wordt toegepast is het belangrijk dat deze niet alleen functioneel is, maar ook integreert met de rest van het dak.

Om de ruimte onder het dak te kunnen blijven gebruiken en daar een aangenaam binnenklimaat te creëren, is een combinatie met dakramen essentieel.

 
Om VELUX dakramen en PV-panelen op een esthetische wijze te integreren, zijn nu twee verschillende oplossingen ontwikkeld.

1 - Geïntegreerde zonne-energiesystemen van Monier

Monier heeft twee geïntegreerde zonne-energiesystemen ontwikkeld die één geheel vormen met het dak en geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie. De fotovoltaïsche systemen Monier VI90 en Monier InDaX worden in de plaats van dakpannen geplaatst en vormen daardoor één geheel met het dak in zowel nieuwe als bestaande dakbedekking.

 
Eén module van het VI90 systeem vervangt circa zes dakpannen in de breedte en één dakpan in de hoogte, maar zowel in horizontale als verticale richting zijn de modules uit te breiden.

Dakbeeld

Daarnaast zijn de modules van het Monier InDaX-systeem met VELUX EDO gootstukken te combineren met VELUX dakramen in de maatcodering PK06 of PK08. Hierdoor ontstaat een volkomen lineair en harmonisch dakbeeld dat niet alleen duurzaam en technisch maar ook esthetisch verantwoord is.

 
Geïntegreerde zonne-energiesystemen hebben, ten opzichte van separaat op het dak geplaatste zonnepanelen, onder andere het voordeel dat de wind minder grip op het dak heeft. Alle PV-systemen van Monier voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie.

2 - Flexibel gootstukkensysteem van IRFTS Solar Solutions

IRFTS Solar Solutions, specialist op het gebied van indak montagesystemen, heeft het Easy Roof systeem ontwikkeld. Het flexibele gootstukkensysteem is gebaseerd op kunststof elementen waar een willekeurig PV-paneel in kan worden geplaatst en biedt een geïntegreerde oplossing met VELUX dakramen.

 
VELUX dakramen met de maatcoderingen MK06 of MK08 kunnen op elke gewenste positie worden geplaatst en naadloos worden aangesloten op de PV-panelen. Het Easy Roof systeem is eenvoudig te monteren en zorgt voor een waterdichte aansluiting.

 
Lees meer over beide integratie-oplossingen in de digitale productbladen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie