Zinkproducten RHEINZINK zijn C2C gecertificeerd

De beste keus voor dakbedekking, gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen.

RHEINZINK is de enige zinkfabrikant ter wereld wiens zinkproducten Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Voor u daarom de beste keus voor dakbedekking, gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen.

Zowel in walsblank als de gepatineerde versies blue-grey en graphite-grey.

Kenmerken
  • RHEINZINK heeft een zeer lange levensduur van meer dan 75 jaar, en aan het einde van haar gebouwlevensduur heeft het nog steeds een hoge restwaarde;
  • RHEINZINK is volledig en zonder kwaliteitsverlies recyclebaar, ofwel in C2C termen upcyclebaar. Door de hoge restwaarde van zink wordt 96% van het oude zink ingezameld en vervolgens omgesmolten tot nieuw zink. Hiermee sluit zich een kring die met vrijwel geen ander materiaal in de bouw te realiseren is.
Upcycling

Basis van de Cradle to Cradle certificering is dat alle materialen zonder kwaliteitsverlies en restproducten nuttig kunnen worden ingezet in een nieuw product en zo binnen dezelfde gebruikscyclus blijven. In tegenstelling tot wat de term recycling impliceert, is de basis van Cradle to Cradle dat het materiaal minimaal zijn oorspronkelijke waarde terugkrijgt in een nieuwe toepassing (upcycling) en niet op een laagwaardigere manier hergebruikt wordt (downcycling). Door het sluiten van deze technische of biologische kringloop wordt afval en vervuiling van het milieu door zwerfvuil voorkomen.

Patinalaag

Uniek bij RHEINZINK is dat de PATINA lijn, dus zowel het walsblank als ook het Rheinzink blue-grey en graphite-grey, het Cradle to Cradle certificaat hebben. Bij de productie van de geprepatineerde versies blue-grey en graphite-grey wordt Rheinzink door middel van een speciaal beitsproces in combinatie met de legering van het basismateriaal voorzien van de patinalaag. Bij dit proces worden geen milieubelastende stoffen zoals fosfaten ingezet en kan het Rheinzink als zinkmerk zonder bezwaar voor mens of milieu toegepast worden.

 
Meer informatie, bezoek de RHEINZINK website.

« Nieuws overzicht