Unilin lanceert de Evola collectie: nieuwe, grensverleggende, decoratieve panelen.

Het gebruik van hout voor toepassing in de meubelsector en woninginrichting neem alleen maar toe. Vanuit ecologisch standpunt echter is het gebruik van echt, massief hout niet langer verdedigbaar.

Daarom ontwikkelde Unilin een nieuw concept waarbij zowel aan ecologische als aan decoratieve aspiraties wordt voldaan. Evola is de naam van de nieuwe collectie en verwijst zowel naar evolutie als naar revolutie.

Levensecht

De Evola panelen zijn samengesteld uit een laag melamine op een draagstructuur van houtvezelplaat en maken gebruik gerecycleerd hout. De levensechte houtlook wordt bereikt door een eigen ontwikkeld en geavanceerd procédé waarbij een houtstructuur in de toplaag geperst wordt. Dankzij dit reliëf en de combinatie van matte en glanzende accenten, de tekening van het hout, nerven, knopen en kleine barsten wordt de uitstraling van echt hout nog versterkt.

 
Evola combineert de warme look van hout met de duurzame eigenschappen van melamine en spaanplaat. Evola oogt levensecht en is goedkoper dan echt, massief hout.

Herkenbare patronen in verschillende kleuren

De Evola collectie is verkrijgbaar in 3 basis eikendesigns: Royal Oak, Heritage Oak en Minnesota Oak. Elk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door hun warme tinten, hun authentieke uitstraling en hun verweerde uiterlijk passen ze zowel in de gezelligheid van een landelijke woning als in een strakke, moderne architectuur.

 
Vraag gratis stalen en brochures aan.