IP liften vergroot afzetgebied goederenheffers

IP liften gaat verder internationaal.

Na een succesvolle introductie op de liftenbeurs in het Duitse Augsburg, heeft IP Liften inmiddels de eerste goederenheffers verstuurd naar o.a. Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

Op het gebied van goederenheffers hoort IP LIFTEN uit Montfoort bij de Europese top en rekent met name directe eindgebruikers, grootwinkelbedrijven, Self Storage bedrijven maar ook logistiek dienstverleners tot de klantenkring. Voor het onderhoud aan de geïnstalleerde heffers is er een eigen 24-uurs servicedienst.

Makkelijk plaatsbaar

In de thuismarkt en de omringende landen levert IP LIFTEN een goederenheffer altijd in losse componenten die op locatie als een bouwpakket in elkaar worden gezet; een zelfdragende schacht wordt geheel modulair opgebouwd. De klant hoeft eigenlijk alleen voor een passend gat in de vloer en een elektra-aansluiting te zorgen.

 
Aan de hand van de oppervlakte van de kooivloer, het type bedrijf en de goederen die vervoerd moeten worden, bepaalt IP liften de kooimaat en het gewenste hefvermogen. Binnen het standaard liftconcept varieërt dit van 500 tot 2000 kg. De schachtruimte boven de lift die nodig is voor de aandrijving en ophanging vraagt slechts 70 cm. De ‘liftput’ voor een lift van 1000 kg hefvermogen is 7 cm ‘diep’. Natuurlijk kan de lift ook ‘koud’ op de grond geplaatst worden. In dat geval is alleen een oprijplaat nodig. Ook de benodigde ruimte rondom de cabine blijft beperkt. Daarmee is deze goederenheffer waarvoor geen aparte bouwkundige schacht nodig is, gemakkelijk te plaatsen in bestaande gebouwen.

Volledig opgebouwd

Voor de ‘verre’ landen besloot IP liften om de goederenheffer in zijn geheel te gaan verschepen. De goederenheffers worden in Montfoort, Utrecht geproduceerd Vervolgens wordt de goederenheffer volledig opgebouwd en voorzien van verstevigingen voor transport. Hierna wordt de goederenheffer in zijn geheel horizontaal in een container geplaatst.

 
Na aankomst in het land van bestemming wordt de goederenheffer uit de container gehaald en in zijn geheel rechtop gezet. Met behulp van een goede handleiding en een plug and play aansluiting is de goederenheffer vervolgens eenvoudig met behulp van lokale installateurs aan te sluiten.

Onderhoud en support

Door de nieuwe microprocessor die eenvoudig ingeregeld kan worden met standaard software en het betrouwbare ontwerp, is de goederenheffer goedkoop in het betreffende land te onderhouden.

 
De helpdesk van IP Liften kan altijd hulp bieden bij eventuele problemen en reserveonderdelen kunnen binnen 24 uur aanwezig zijn in het land van plaatsing. Door dit aangepaste concept van de goederenheffer kan IP Liften haar aandeel in de internationale markt verder vergroten.

Bezoek de website.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie