Saint-Gobain API introduceert coating voor Quick-Lock plafondprofielen

Nieuwe Sneeuwwit Ultramat Coating behoudt matte uitstraling tot een kijkhoek van 85° en zorgt voor een neutraal plafond.

De Sneeuwwit Ultramat coating, die doorgaans alleen werd gebruikt voor plafondpanelen en gevels, is nu ook beschikbaar voor de Quick-Lock plafondophangsystemen van Saint-Gobain API.

Het voordeel van deze coating is esthetisch: de matte uitstraling van het ophangsysteem blijft behouden tot een grotere kijkhoek (circa 85 graden).

Matte kleurindruk

Dankzij deze coating behouden de plafondprofielen ook op grotere afstand hun matte kleurindruk. Het extra matte effect wordt bereikt door de speciale oppervlakte structuur.

 
Voor het oog niet zichtbare rimpeltjes in het oppervlak zorgen voor verstrooiing van het licht. Weerkaatsing van het licht treedt pas op bij een kijkhoek boven de 85 graden. Dit is het hoogst mogelijk resultaat.

 
Bij de standaard Quick-Lock Sneeuwwit coating blijft de matte uitstraling behouden tot een kijkhoek van circa 65 graden. Met deze innovatie beantwoordt Saint-Gobain API aan de vraag van architecten naar een rustig, neutraal plafond.

 
Plafondprofielen met de Sneeuwwit Ultramat coating zijn namelijk minder dominant aanwezig: de aard van de lichtweerkaatsing van de profielen komt meer overeen met die van de plafondpanelen.

Glimeffect

Jan-Dirk Heesbeen, productmanager bij Saint-Gobain API: ‘Als je rechtstreeks naar het plafond boven je kijkt, ogen de plafondprofielen mat. De kijkhoek is dan klein. Meestal bekijken mensen echter een plafond vanaf een grotere afstand. De kijkhoek wordt dan groter, waardoor hinderlijke lichtweerkaatsing ontstaat. Dit ‘glimeffect’ treedt met de Sneeuwwit Ultramat coating pas op bij een kijkhoek groter dan 85 graden. De matte uitstraling blijft dus zoveel mogelijk intact.’

 
Dit is vooral nuttig in grote ruimtes, zoals entrees of open kantoorruimtes, waar mensen het plafond vanuit een grotere kijkhoek beleven.

 
Meer over Quick-Lock plafondpanelen

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie