De Eurocol 706 Speciaalvoeg WD is nu ook stofarm

Forbo Eurocol Nederland zorgt dat tegelzetter stofarm kan werken.

In navolging van het assortiment egalisatie- en reparatiemortels gaat Eurocol door met het stofarm maken van de productgroepen tegellijmen en voegmortels.

Zodoende wordt het ook voor de tegelzetter mogelijk om volledig stofarm te werken.

De 705 Speciaalijm wordt al als stofarm product op de markt gebracht en nu volgt ook de 706 Speciaalvoeg WD, een universeel, snelafbindend, flexibel en waterdicht voegmateriaal voor het afvoegen van keramische wand- en vloertegels, natuursteen en glasmozaïek. Het is toepasbaar op vrijwel alle gedegen opgebouwde constructies en het is binnen en buiten toepasbaar. De 706 Speciaalvoeg WD is op enkele punten verbeterd. Het is nog prettiger verwerkbaar, stofarm en voldoet aan het EC1(plus)-label.

Wat is stofarm en wat zijn de voordelen?

Met stofarme producten wordt bedoeld dat de voegen, egalisatie- en reparatiemortels tot 90% stofarm zijn. De praktijk heeft al uitgewezen dat het met de stofarme producten prettiger werken is. Buiten het feit dat het gezonder werken is voor de verwerker, is er ook nog het voordeel dat de werkomgeving schoner blijft. Vooral in een omgeving waar je beslist geen stof wilt hebben, zoals in scholen, ziekenhuizen en verzorgingshuizen, is dat een groot voordeel.

Het EC1(plus)-label

De stofarme 706 Speciaalvoeg WD voldoet zoals gezegd ook aan het EC1(plus)-label. Het EC1(plus) label staat garant voor een zeer lage emissie. Een lage emissie houdt in dat er tijdens en na het verwerken van de Eurocol-producten bijna geen uitstoot meer is van schadelijke dampen in de verwerkruimte. Deze garantie wordt verstrekt en bewaakt door de Gemeinschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoff, kortweg GEV.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie