Triflex Creative Design geeft entree weer uitstraling

Entree appartmentencomplex krijgt kunststof vloer en tegels in gewenste kleur en vorm.

Met 56 appartementen is er dagelijks flink wat verkeer bij de entree van het appartementencomplex aan de Hilversumse Karpittelweg. Toen de tegelvloer bij de ingang ging scheuren en tegels los raakten, kwamen bewoners in actie.

Vooral voor oudere bewoners werd de situatie onveilig. Door scheuren en wiebelende tegels zou een rollator kunnen blijven hangen, of struikelt er iemand. De Vereniging van Eigenaren (VvE) had voorbeelden gezien van de kunststof vloeren van Triflex en vond die meteen heel mooi.

Slijtvast en veilig

Vooral de voordelen van kunststof versus natuurtegels gaven de doorslag: makkelijker schoon te houden, scheurbestendig en slijtvaster. De vloer is ook veel minder gevoelig voor beweging en dus veiliger.

 
Binnen een dag was Triflex aangebracht en de hele klus was binnen een week geklaard. De bewoners hebben er geen omkijken naar gehad. Op een gegeven moment is er zelfs een loopbrug gebouwd, zodat de vloer kon uitharden en de bewoners toch een vrije doorgang hadden.

Creative Design

Het was één van de eerste keren dat Creative Design werd gebruikt voor een project in Nederland. Hiermee kan een kunststof vloer in elk gewenst patroon worden aangebracht. Voor de uitvoerder een uitdaging omdat, in plaats van een gewone vloer, nu echt iets anders gemaakt moest worden.

 
De vloer bij de entree werd wel in een tegelpatroon gemaakt. Een standaard Triflex coatingvloer paste niet zo goed bij de uitstraling van het appartementencomplex.

Sticker met tegelmotief

Er werd eerst een coating aangebracht in de kleur van de voeg. Toen werd er een folie op aangebracht met het tegelmotief, waarna er een slijtvaste, duurzame coating weer overheen ging om de tegels te maken. De klus werd afgerond met een laatste UV-bestendige finishlaag.

 
Het ging allemaal best snel, ook al heeft de uitvoerder meerdere lagen moeten aanbrengen. Volgens hem past de oplossing van Triflex uitstekend bij deze klus. De tegelvloer ligt half buiten, half binnen. Er moest dus een volledig waterdicht systeem komen. Maar de bewoners wilden ook graag wat moois dat paste bij de sfeer van hun gebouw. Daar is Creative Design van Triflex prima geschikt voor.

 
De entree is weer veilig, duurzaam en ziet er ook nog eens knus uit. De bewoners zijn er ontzettend blij mee.

 

« Nieuws overzicht