Flexibele wandsystemen Breedveld bieden creatieve oplossing leegstand

Wat kunnen flexibele scheidingswanden voor winkelleegstand betekenen?

Op 1 januari 2013 stond ongeveer 2 miljoen m2 winkelvloeroppervlakte leeg. Wat doen we daaraan? En wat kunnen verplaatsbare scheidingswanden daarin betekenen?

Leegstand van winkels bedreigt de kwaliteit en vitaliteit van binnensteden. Plaatsen waar leegstand als eerste op de loer ligt betreffen vaak aanlooproutes naar de binnenstad, daar waar zich de A-locaties bevinden.

 
Oplossingen liggen onder andere in het samenvoegen van winkels. Grotere ketens zijn namelijk wel vaak op zoek naar de grotere locaties. Een andere oplossing wordt vaak gevonden in herontwikkeling of herbestemming. Of soms in creatieve oplossingen van kleine ondernemers.

Aanpak winkelleegstand door samenwerking

Volgens Chanan Hornstra van HRH Architecten liggen hier echt kansen. Een winkelverhuurder kan met flexibele wandoplossingen aan meerdere huurders verhuren. En ook als er toch nog enige synergie tussen de verschillende gebruikers gewenst is, bieden mobiele wandsystemen meer dan genoeg mogelijkheden om dit te versterken.

 
Soms zijn winkelruimtes te groot en kan een deel van de ruimte worden afgestaan aan een andere functie zoals kantoor- of flexplek. Om daarbij geen afbreuk te doen aan het visuele, ruimtelijke perspectief kan er ook aan glasoplossingen worden gedacht. In feite geldt dit ook voor leegstand bij kantoorpanden.

Connection

Breedveld heeft onder andere een (dubbel) beglaasde schuifpui ontwikkeld (Breedveld Connection), die op tal van fronten meerwaarde biedt. Zeker als het gaat om geluidswerende capaciteiten in combinatie met transparantie. Deze schuifwand is eenvoudig aan alle pandbreedtes aanpasbaar. Daarmee zijn ze geschikt voor zowel kleine en grote winkelpanden.

Oplossingen voor leegstand

Breedveld nodigt vastgoedeigenaren graag uit om samen met ons netwerk van architecten en interieurspecialisten na te denken over oplossingen en kansen. Chanan Hornstra onderstreept de kracht van deze manier van werken nog eens: “De beste ideeën komen voort uit samenwerking. Ga daarom aan tafel met potentiële gebruikers, (interieur)specialisten, architecten en vastgoedbeheerders.”

 
Inspirerende voorbeelden en impressies van oplossingen voor winkelleegstand vindt u hier.

Advies

Bent u vastgoedondernemer en wilt u sparren over het oplossen van winkelleegstand? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend advies. Telefoon: (0487) 54 28 88.

 
Reageren? Stuur een mail naar info@breedveld.com

 
Auteur H. den Dikken

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie