Somfy bouwt aan een optimale leeromgeving

Somfy levert het totaalconcept 'Frisse scholen'.

Kinderdagverblijven, scholen, universiteiten, laboratoria, sporthallen, enz. Al deze gebouwen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om onderdak te bieden aan leerlingen, onderwijzers en ondersteunend personeel.

 
Een goede leeromgeving is volgens Somfy, marktleider op gebied van motorisatie en aansturing van zonwering, synoniem voor een optimaal gebruik van moderne, facilitaire voorzieningen. Van ventilatie over lichtregulatie tot energiebeheer.
Dit sluit ook direct aan bij de ‘frisse scholen’ een concept gestimuleerd vanuit de overheid.

Frisse scholen

De frisse scholen zorgen dat de schoolinfrastructuur wordt verbeterd. Niet alleen om modern comfort, duurzaamheid en toegankelijkheid te verhogen, maar zeker ook om energie- en onderhoudskosten te verlagen. Steeds meer scholen beginnen te begrijpen dat ze uit geautomatiseerde zonwering, ventilatie en koeling groot voordeel kunnen halen.

Gebruiksvriendelijke oplossingen

Dergelijke gebouwen hebben vooral behoefte aan flexibele, gebruiksvriendelijke en compatibele oplossingen. Op het gebied van zonwering bijvoorbeeld moeten ze kunnen anticiperen op hun dagindeling met tijdprogramma’s, delegeren naar automatische sensoren en toch gebruikers zelf laten beslissen met behulp van individuele bedieningen.

 
Of scholen nu een lokaal, een kantine, een sportzaal, een of meerdere gevels willen uitrusten, de keuze hangt af van meerdere criteria: het aantal zonweringen of het aantal zones dat beheerd moet worden, het type beheer- of onderhoudssysteem, gewenste functies en prijs.

Schoolvoorbeeld

“Koppel het besturingssysteem voor de zonwering nog aan die van de verlichting en ventilatie, en scholen kunnen écht een verschil maken. Die flexibiliteit en compatibiliteit, dat is het mooie aan KNX.”, bevestigt Jacko Kraan, van Projects by Somfy.

 
Extreme isolatie, een vernuftig verluchtingssysteem en geautomatiseerde zonwering en verlichting op KNX maken van een school… een écht schoolvoorbeeld!

Contact

Somfy Nederland – Projects by Somfy
Tel: 023 55 44 900
E-mail: projects@somfy.nl
LinkedIn: www.linkedin.com/company/somfy-benelux
Website www.somfyarchitecture.nl
Website Frisse scholen

 
Project Noorderpoort college Delfzijl Bron foto: AGROB BUCHTAL (www.agrob-buchtal.de)fotograaf: Marcel van der Burg.  

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie