Elektrotechnische installatie is eenvoudig draadloos uit te breiden

Gira eNet is het nieuwe bidirectionele draadloze systeem voor slimme koppeling en aansturing van huistechniek.

Een optimale oplossing voor de gestaag groeiende renovatie- en moderniseringsmarkt. Want daarmee kunnen intelligente toepassingen snel, eenvoudig en voordelig achteraf worden gerealiseerd.

Zonder muren te moeten openbreken of nieuwe bekabeling aan te leggen.

 
Met Gira eNet kunnen verlichting, jaloezieën en rolluiken probleemloos in scènes worden geïntegreerd en met diverse bedieningsapparaten worden aangestuurd. Wanneer ook een Gira eNet-server of mobiele gate wordt toegepast, werkt dat zelfs mobiel. Een dergelijke koppeling en aansturing van de elektrotechnische installatie vanuit het gebouw en van onderweg komt tegemoet aan de wens van vele bewoners om slimme functies ook in huis te kunnen gebruiken. Omdat de componenten kunnen worden geüpdate, is het systeem in alles op de toekomst voorbereid.

Werking

Gira eNet wordt aangestuurd met draadloze wand- en handzenders. Door hun vlakke uitvoering kunnen ze direct op gladde oppervlakken als glas en hout worden geplakt. Omdat ze batterijgevoed zijn, hebben ze geen elektrische bekabeling nodig en kunnen daardoor overal worden gemonteerd. Tweekleurige LED's geven een succesvolle signaaloverdracht aan.

 
De Gira eNet draadloze handzender Multi heeft bovendien een display dat alle functies overzichtelijk weergeeft.

Mobiele gate

Voor een eenvoudige bediening van de eNet-installatie met mobiele eindapparatuur is de mobiele gate beschikbaar – als alternatief voor de wand- en handzenders. De mobiele gate geeft toegang tot het complete systeem via WLAN, bijvoorbeeld met iPhone, iPad en Android-apparaten. Dankzij de Gira Interface kunnen de disciplines licht en jaloezie eenvoudig en intuïtief worden bediend. De mobiele gate is leverbaar vanaf december 2014.

 
Meer informatie vindt u op www.akademie.gira.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie