Kalzip en sport: een ‘ijzersterke' combinatie

Aluminium felsdaken vinden hun weg naar sportcentra.

IJzersterk maar dan in de figuurlijke betekenis want Kalzip wordt sinds haar marktintroductie in 1968 geleverd in aluminium. Sindsdien zijn er maar liefst 85 miljoen m2 van dit unieke felsdak gelegd.

 
Vele van deze m2 hebben hun weg gevonden naar sportcentra, onlangs nog op maar liefst 4 projecten van de Olympische winterspelen in Sotsji waarbij de Olympische sculptuur op het medailles Plaza wellicht het meest opviel.

Vloeiend lijnenspel

Vorig jaar werd het nieuwe stadion voor KAA Gent de Ghelamco Arena opgeleverd, hierin zijn maar liefst 19.500 m2 Kalzip felsdaken verwerkt. De speciaal conisch gevormde Kalzip profielen in de hoeken zorgen hier voor een vloeiend lijnenspel zoals we dat ook kennen van de inmiddels oude Kuip waar dit type Kalzip voor het eerst werd toegepast.

 
Tijdens het WK Hockey kwam Kalzip ook geregeld in beeld daar het hier is gebruikt voor de bekleding van het Kyocera stadion, hier zijn zogenaamde X-tail banen toegepast om de 2-zijdige kromming te kunnen realiseren.

Vochtbestendig

Minder bekend is misschien dat Kalzip ook uitstekend geschikt is als dak- gevelbekleding voor zwembaden, naast het indrukwekkende uiterlijk is Kalzip in combinatie met een aluminium Kalbau onderdak uitstekend bestand tegen het uiterst vochtige binnenklimaat.

 
Kalzip heeft inmiddels een in de praktijk bewezen levensduur van 46 jaar, is 100% recyclebaar en is door de recente invoering van de kunststof E-klips in staat aan de hoogste eisen i.v.m. warmte-isolatie te voldoen, ook op uw sportproject.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie