FOAMGLAS viert 50 jaar met jubileumboek en interactieve website

FOAMGLAS®, toonaangevend fabrikant van cellulair glas isolatie, is dit jaar een halve eeuw succesvolactief op de Europese markt. En dat wordt uiteraard gevierd!

FOAMGLAS® bedankt alle voorschrijvers en gebruikers van dit unieke isolatiemateriaal door middel van een 180 pagina’s tellend architectuurboek met foto’s van wereldwijd uitgevoerde projecten en getuigenissen van vooraanstaande internationale architecten.

 
FOAMGLAS®-isolatie bestaat al sinds 1942. Daarvóór vervaardigde Pittsburgh Corning Corporation (VS) uitsluitend decoratieve glasblokken voor winkels en kantoren. De markt reageerde onmiddellijk enthousiast: vanwege zijn buitengewone eigenschappen. Aanvankelijk werd geproduceerd in Port Allegany, Pennsylvania, VS. In 1964 werd gestart met de bouw van een productielocatie in Tessenderlo, België. Deze fabriek vervaardigt sinds mei 1965 platen, stroken, schalen en segmenten die gebruikt worden als thermisch isolatiemateriaal voor bouw en industrie.

Gratis jubilieumboek

Het jubileumboek is geïllustreerd met een selectie van de meest uiteenlopende toepassingen van FOAMGLAS® wereldwijd, zowel in gebouwen als industrie en bevat unieke getuigenissen van gerenommeerde architecten als Jan de Vloed (België), Volkwin Marg (Duitsland), Alain Viguier (Frankrijk), Gert Wingårdh (Zweden) en Roger Stretton (Groot Brittanië).
Naast het gedrukte boek lanceert FOAMGLAS® tevens een interactieve digitale versie met achtergrondinformatie over de gepubliceerde projecten en waar de interviews integraal beluisterd kunnen worden. Het jubileumboek 50 jaar FOAMGLAS® is voor professionals in de bouw gratis aan te vragen én interactief te bekijken op www.foamglas.nl.

FOAMGLAS®-isolatie

FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal dat erin slaagt absolute waterdichtheid en brandweerstand, een zeer hoge druksterkte en een buitengewone levensduur te combineren met een hoge isolatiewaarde die decennialang dezelfde blijft. Zelfs na vele tientallen jaren is  FOAMGLAS® nog even doeltreffend als de dag dat het werd geplaatst. Dat is uniek. Ook het aantal mogelijke toepassingen maakt FOAMGLAS® tot een uitzonderlijk isolatiemateriaal. FOAMGLAS® is niet alleen de oplossing bij uitstek voor daken en ter voorkoming van koudebruggen, maar ook voor de isolatie van plafonds, wanden, vloeren en ondergrondse constructies.

Complete gebouwschil

FOAMGLAS® (afschot)platen, stroken en glasschuimgranulaat worden verwerkt in isolatiesystemen voor de complete gebouwschil: van fundering tot en met het dak, in nieuwbouw en renovatie. Dankzij de bijzondere producteigenschappen en zekere systeemoplossingen, is FOAMGLAS® zeer geschikt voor toepassingen waar hoge eisen worden gesteld aan ecologie, levensduur, veiligheid, mechanische en/ of bouwfysische lasten.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie