Solatube ECO: de juiste balans tussen daglicht en isolatie

Wel de lusten van daglichttoetreding, niet de lasten van warmteverlies.

Daglichttoetreding in ruimtes is prettig. Isolatie van diezelfde ruimtes echter ook, helemaal wanneer er sprake is van een hamam. Solatube® zoekt daarom continu naar de meest optimale combinatie van lichtopbrengst en isolatie.

 
Gebouwen zonder isolatie verliezen veel warmte via onder meer buitenmuren en daken. Maar ook grote raampartijen voor daglichtvoorziening zorgen voor warmteverlies en koude toetreding.

Ondergrondse hamam

Voor de ondergrondse hamam van de B&B De Libellen van Waaroost is daarom gekozen voor het Solatube daglichtsysteem. Dit beschikt over een speciale koepel waardoor met slechts een kleine diameter aangenaam daglicht de hamam in stroomt. Vanwege de extra isolatie van de Solatube ECO blijft de warmte binnen en wordt koude buitenlucht tegengehouden.

Passief bouwen

De Solatube ECO is met isolatiewaardes tot wel 0,5 W/m²K daarbij zeer geschikt voor de passiefbouw. Onder meer passief scholen, appartementen en woonzorgcentra profiteren al van het extra daglicht, zonder extra warmtetoetreding. De Solatube daglichtsystemen dragen zo bij aan een beter binnenklimaat en een besparing op het gebied van klimaatbeheersing en verlichting.

Meer weten?

Voor meer informatie en een filmpje van de hamam: www.solatube.nl/Ondergrondse-Hamam

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie