HOMATHERM EnergiePlus FR houtvezel plaat met verhoogde brandweerstand

De eerste houtvezel buitengevel isolatieplaat met euro brandklasse C, s1-d0.

Homatherm heeft voor haar buitengevel isolatie systeem EnergiePlus een houtvezel plaat met verhoogde brandweerstand ontwikkeld. De EnergiePlus FR is een homogene buitengevel stucplaat die conform EN 13501 Euro Brandklasse C, s1-d0 geclassificeerd is.

 
Toepassing van de EnergiePlus FR houtvezelplaat draagt bij aan het beperken van een snelle en ongecontroleerde uitbreiding van de brand in een buitengevel isolatie systeem. Door de FR plaat rond sparingen in de gevel aan te brengen, worden de normaal brandbare gevel isolatie platen beschermd tegen open vuur bij een uitslaande brand.

Handzame afmeting

Deze nieuwe stucplaat wordt in een handzame afmeting, met dekmaat 1300 x 590mm, en diktes tussen de 60 en 100mm geleverd (afwijkende diktes op aanvraag). De plaat is voorzien van een omlopende symmetrische tand en groef detaillering. Ten gevolge van deze tand en groef kan de plaat direct op een houtskelet regelwerk bevestigd worden, zonder achterliggende extra massieve plaat. Voordeel hierbij is enerzijds een besparing op tijd en materiaal en anderzijds een mooie damopen isolatie met tevens een uitstekende geluidsisolatie en warmteweerstand in de zomer. De hoge drukvastheid en vormstabiliteit resulteert bovendien in een lange levensduur van het buitengevel isolatie systeem. De platen zijn, zonder voorbehandeling, direct te stuken en kunnen tijdens de bouwfase tot vier weken zonder beschermende mortelweefsel laag weersinvloeden weerstaan.

Verhoogde brandweerstand mogelijk dankzij het innovatieve droge productieproces

Zoals alle Homatherm houtvezel isolatieplaten wordt ook de nieuwe EnergiePlus FR  plaat volgens het ecologische, energiebesparende droog productieproces geproduceerd. Alleen in het droge productie proces kunnen de  "NaturePlus" conforme brandvertragende toeslagstoffen, zouten, aan de houtvezels gebonden worden.

Meer weten?

Voor meer informatie over Homatherm producten kunt u terecht bij Warmteplan BV of Homatherm Nederland.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie