Tijdelijke polikliniek voorzien van xComfort huisautomatisering van Eaton

Met xComfort behoort het telkens opnieuw bedraden van bouwmodules definitief tot het verleden.

Portakabin, Europees marktleider op het gebied van tijdelijke huisvesting, heeft in 2013 ruim 70 xComfort-actoren toegepast in een tijdelijk gebouw voor de spoedeisende hulp van het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag.

Het betreft een complete xComfort-installatie bestaande uit 70 schakelactoren en wandschakelaars.

Ultima gebouw

Het Bronovo Ziekenhuis voert op dit moment een groot bouwproject uit in en aan haar bestaande gebouwen. Daarvoor moest een deel van de functies tijdelijk verplaatst worden naar een ander gebouw. In het verleden is er naar volle tevredenheid samengewerkt met Portakabin en de keuze viel wederom op een Ultima gebouw, met vrij indeelbare ruimtes met een representatieve uitstraling en zonder kolommen.

 
Portakabin was op zoek naar een betrouwbaar systeem dat ook voor de gebruikers vertrouwd aanvoelt en eenvoudig aan te passen is aan de wisselende inzet van de units. Met xComfort behoort het telkens opnieuw bedraden van de bouwmodules definitief tot het verleden.

Probleemloos inzetbaar

Hans Beuving, project manager bij Portakabin is positief over de toepassing van xComfort: “Het grote voordeel komt pas naar voren bij hergebruik en tijdens de opbouwfase. Units die nu samen één gebouw vormen kunnen in de toekomst in een geheel andere configuratie worden toegepast.

 
De bedrading in de units is aangepast zodat actoren eenvoudig te verplaatsen zijn om andere schakelingen mogelijk te maken. De eerste actoren zijn inmiddels ongeveer 5 jaar oud en al meerdere malen probleemloos ingezet in verschillende gebouwconfiguraties. De actoren blijven na demontage van het gebouw achter in de units en worden bij een volgende inzet opnieuw geprogrammeerd”.

Flexibel gebruik

Eaton’s Account Manager Peter van der Hoorn: “De techniek en flexibiliteit van xComfort sluit perfect aan op het flexibel gebruik van de huisvestingsunits van Portakabin. Door goed te anticiperen op hun behoefte aan eenvoud, flexibiliteit en bedrijfszekerheid op het gebied van lichtschakelingen, kon ik met xComfort een passende aanbieding maken.”

 
www.eaton.nl/xcomfort 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie