Onopvallende binnenzonwering met dubbele functie

Hoewel het geen core-business is, heeft Tonzon stevige folies ontwikkeld die als binnenzonwering worden gebruikt kunnen worden.

Het probleem bij veel binnenzonweringen is dat de korte golfstraling van de zon wordt geabsorbeerd en wordt omgezet in warmte.

Daardoor wordt het oppervlak warmer en gaat deze energie uitstralen echter met een lange golflengte die niet door het glas kan. De zonnewarmte die binnenkomt blijft dus binnenshuis.

Dubbele functie

Tonzon heeft folies ontwikkeld met een dubbele functie. De raamkant heeft enerzijds de eigenschap het kortgolvig zonlicht als kortgolvige straling te reflecteren, zodat het wel door het raam weer naar buiten kan. Het is daarmee de ideale binnenzonwering voor zonnige zomerse dagen omdat het niets doorlaat.
De raamkant heeft bovendien een zeer lage thermische emissie zodat het in de winter ook gebruikt kan worden als warmte-isolatie. Voordeel van de folie is verder dat het van buiten nauwelijks opvalt omdat je niet ziet dat er iets voor de ramen zit.

Twee uitvoeringen

De folie is er momenteel in twee uitvoeringen: wit/zilver en zilver/zilver.

 
Bij de wit/zilver uitvoering komt de witte kant aan de binnenzijde. Deze is bedoeld wanneer de folie als een enkelvoudig rolgordijn wordt gebruikt en men van binnen een neutrale kleur wil zien.

 
De zilver/zilver uitvoering is bedoeld in combinatie met een bestaande raamdecoratie of bij toepassing in een dubbel rolgordijn, waarbij het doek aan de kamerkant een decoratieve functie heeft.

 
Deze folie komt dus tussen het raam en de raamdecoratie en verdeelt deze ruimte in twee thermisch reflecterende luchtlagen. Dit rolgordijn kan in de winter de afkoeling door de ramen aanzienlijk beperken op die momenten dat het gebouw niet in gebruik is. Bij veel gebouwen is dit maar liefst driekwart van de tijd (avond/nacht en de weekenden).

Bezoek de website

 

« Nieuws overzicht