De meest brandveilige houtwol-oplossing heet Heraklith

Heraklith® Combi Steenwol A2 houtwolplaten werken als een hitteschild.

Tegenwoordig worden er steeds hogere eisen gesteld als het om duurzaamheid en de brandveiligheid van gebouwen en bouwmaterialen gaat. Om ervoor te zorgen dat een gebouwconstructie beschermd wordt tegen hoge temperaturen tijdens een eventuele brand, is het toepassen van hoogwaardige en brandwerende materialen noodzakelijk.

Beperk de risico’s

Heraklith® Tektalan A2 houtwolpanelen werken als een hitteschild. Hoe hoog de temperatuur ook wordt tijdens een brand, de combinatie van hout- en steenwol en de wisselsponning waarmee dit paneel wordt uitgevoerd zorgen ervoor dat een betonnen plafond- en wandconstructie tot wel drie uur intact blijft. Specifiek voor brandwerende toepassingen levert Heraklith bovendien speciale bijbehorende bevestigingsmaterialen en verwerkingsinstructies. Zo wordt de gevolgschade zoveel mogelijk beperkt én is de veiligheid van bewoners en gebruikers in gebouwen gewaarborgd.

Gevaar van rook

De meeste slachtoffers bij een brand vallen door de rookontwikkeling. Rook is door zijn snelle verspreiding, verduisterend effect en giftigheid de belangrijkste doodsoorzaak bij brand. Feit is dat alle rook giftig is. Naast giftig is rook ook nog onvoorspelbaar en kan het zich potentieel heel snel door de kleinste kieren verspreiden. (Bron: Brandveilig.com)
 

Het Heraklith® Tektalan A2 paneel heeft een rookklasse S1. Dit is de hoogst haalbare norm en dit wil zeggen dat er slechts een minimale rookontwikkeling is bij een eventuele brand.

Kenmerken

De Heraklith® Tektalan A2 garandeert een brandweerstand van 180 minuten, heeft een minimale rookontwikkeling (S1) en geen druppelvorming (D0) bij brand. De 100% PEFC gecertificeerde Heraklith® Tektalan A2 is verkrijgbaar vanaf 50 mm dikte.

 
Het Heraklith® Tektalan A2 paneel voldoet daarmee ruimschoots aan de normen in Nederland. Heraklith® houtwolpanelen zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken binnen duurzaamheidskeurmerken als BREEAM en LEED.

Rc-berekening

Om de meest optimale houtwoloplossing voor uw ontwerp te berekenen, vindt u op onze website, een Rc calculator. Hiermee kunt u eenvoudig Rc-berekeningen voor bouwkundige constructies maken en technische en praktische informatie vinden.

 
Heraklith® Tektalan A2 met 180 minuten brandwerendheid: dé meest brandveilige oplossing voor plafond en wand.

« Nieuws overzicht