Goed ventileren is nodig om een gezond binnenklimaat te creëren.

In goed geïsoleerde woningen wordt vaak onvoldoende geventileerd. En daarbij komt dat 24 % van de Nederlanders het moeilijk vindt om hun woning te luchten. Zie voor meer informatie de resultaten van het Healthy Home Barometer onderzoek over wooncomfort, energieverbruik en binnenklimaat in Europese huizen.


Voor goede natuurlijke ventilatie mét een hoog wooncomfort hebben de VELUX Groep en RENSON, speciaal voor de VELUX dakramen, een zelfregulerende ventilatie-unit met verhoogde capaciteit ontwikkeld. Met deze unit voldoen VELUX dakramen als eerste aan de eisen van het Bouwbesluit.


Gecontroleerde toevoer

De discrete ventilatieoplossing is eenvoudig te monteren op handbediende VELUX dakramen. De unit bestaat uit een onderhoudsvrije grijze aluminium boven kap, die de standaard boven kap van het dakraam vervangt.


De vergrote doorlaat van frisse lucht wordt bij winddruk nauwer of sluit helemaal af, wat zorgt voor een continue maar gecontroleerde toevoer van frisse lucht.


Zelfregulerend en EPC verlagend

De ventilatie-unit reguleert de binnenkomende luchtstroom door middel van een klep die automatisch reageert op drukverschillen en windsterkte. Onafhankelijk van de weersomstandigheden blijft de binnenkomende hoeveelheid lucht altijd gelijk. Bewoners ervaren meer wooncomfort: optimale kwaliteit binnen lucht en minder tocht of kou.


De ventilatiecapaciteit van het zelfregulerende ventilatierooster is gebonden aan de breedte van het dakraam en is bij een breedte van 1340 mm 12,2 l/s volgens NEN 1087:2001. Als de unit onderdeel is van een compleet woonhuisventilatiesysteem, kan deze bijdragen aan een EPC reductie tot 0,04 (op basis van NEN 7120).


Gezond binnenklimaat

De nieuwe zelfregulerende ventilatie-unit draagt bij aan een gezond binnenklimaat door de ventilatie van hele ruimtes voor zijn rekening te nemen zonder tussenkomst van de gebruiker(s).


Meer informatie: www.velux.nl/ventilatie-unit