Gebouwen eenvoudig ventileren zonder omvangrijk kanalenstelsel.

Aanzienlijk goedkoper bouwen, renoveren en transformeren. Mini LBK’s maken het mogelijk gebouwen te ventileren, verwarmen en koelen zónder lastige kanalenstelsels.

Zowel in aanleg als in exploitatie een goedkopere realisatie met een optimale luchtkwaliteit en comfort.

Lagere kosten

ClimaRad BV is de grootste leverancier van Mini Luchtbehandelingskasten. Deze compacte en intelligente LBK’s worden toegepast in zorggebouwen, studentencomplexen, kantoren etc. in zowel nieuwbouw, renovatie als transformatie. Omdat Mini LBK’s rechtstreeks dóór de gevel ventileren, kan een omvangrijk en kostbaar kanalenstelsel achterwege blijven. En dit tikt door in de bouwkosten, want het gebouw kan maar liefst 8% kleiner worden qua bruto inhoud omdat vloerhoogtes lager, en schachten fors kleiner kunnen worden.

 
Ook worden de doorgaans forse transportverliezen geminimaliseerd en wordt het gebouw 100% vraaggestuurd want elk vertrek krijgt zijn eigen CO2 gestuurde Mini LBK met HR warmtewisselaar. Zelfs de onderhoudskosten blijken 14 tot 23% goedkoper dan centrale LBK’s met hun kanalen.

 
Mini LBK’s zijn in de basis bijzonder intelligente ventilatietoestellen, maar kunnen ook voorzien worden van een radiator of zelfs van een (2 of 4 pijps) convector, zodat ventileren, verwarmen en koelen in één oplossing wordt meegenomen.

Utiliteit

De ClimaRad Mini LBK’s worden al in talloze gebouwen toegepast. Wat voorheen voorbehouden leek voor de woningmarkt, blijkt een geweldige oplossing te zijn voor de utiliteitsmarkt. Vaak worden in dit soort (grote) gebouwen de toestellen voorzien van een Communicatie Module zodat opname in een Gebouw Beheer Systeem mogelijk wordt.

 
Klik hier voor aanvullende informatie over Mini LBK’s van ClimaRad of bel (0541) 35 81 30.