Duco voorziet woonzorgcentrum van ventilatieroosters én zonwering

Gezond binnenklimaat in WZC ’t Hof dankzij totaalconcept.

Duco Ventilation & Sun Control voorzag woonzorgcentrum (WZC) ’t Hof in Lichtervelde van zowel natuurlijke ventilatie als zonwering. Zo ontstond een aangenaam, comfortabel, maar bovenal gezond binnenklimaat.

 
Het DUCO at CARE concept berust op 3 stevige pijlers: natuurlijke ventilatie, buitenzonwering en nachtkoeling. Het samenspel van deze 3 facetten is de ultieme garantie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Natuurlijke luchttoevoer

In ‘t Hof werd bewust gekozen voor de toevoer van verse lucht. Een traditionele airco was voor ons uitgesloten. In samenspraak met het architectenbureau viel de keuze dan ook snel op natuurlijke ventilatie.

 
Er is steeds meer aandacht voor het binnenklimaat van woon- en zorgcentra; zeker omdat er volgens de huidige regelgeving streng toegezien wordt op de gehanteerde isolatie. Eigenlijk ontwerp je een soort van ‘potdichte doos’. Verse lucht is dan essentieel. De natuurlijke ventilatie doet overigens perfect zijn werk. Bij binnenkomst, wordt je niet overvallen door een ‘beklemmend’ gevoel.

Veelzijdig

Dankzij integratie van de DucoKlep 15 ‘ZR’, een zelfregelend ventilatierooster dat bovenop het glas werd voorzien, komt er rechtstreeks verse lucht van buiten, want de kortste weg is immers de gezondste. Bovendien toont dit rooster zich uiterst veelzijdig, want dankzij het vlakke binnenrooster kan het ook perfect toegepast worden in het vaste deel van een schuifraam.

Buitenzonwering

De keuze voor buitenzonwering is gebaseerd op 2 vereisten: een flexibele regeling voor zowel de zonwering op zich, als maximale privacy. Vooral tijdens de zomermaanden moet de zon buiten gehouden worden om zo niet alleen de opwarming van het gebouw te beperken als om de afkoeling ervan tot een minimum te beperken.

 
Verder werden de unieke rechthoekige lamellen van de DucoSun Cubic voorzien als soort van terrasoverkapping en de schuifpanelen van de DucoSlide SlimFrame 5/50 60F kunnen op de gewenste tijdstippen helemaal voor het raam of net helemaal weg van het raam geschoven worden.

 

« Nieuws overzicht