Schöck innovaties maken achteraf montage mogelijk

Schöck Isokorf® technologie leidt tot meer flexibiliteit in het bouwproces.

Met de bewezen Schöck Isokorf® technologie bieden wij oplossingen die aansluiten bij de huidige trend van achteraf montage. Onze innovaties bieden de uitkomst voor een breed toepassingsgebied, bij nieuwbouw en renovatie.

 
De praktijk wijst uit dat achteraf montage met de Schöck Isokorf® technologie leidt tot meer flexibiliteit in het bouwproces. Hierdoor wordt de bouwtijd verkort, bespaard op de inzet van materieel en schade aan prefabelementen voorkomen. Dé oplossing voor efficiënte nieuwbouw en renovatie.

Schöck IDock®: Genuahaven Purmerend

Een mooi voorbeeld van achteraf montage is de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex Genuahaven. Het complex bestaat uit laagbouw van 2 verdiepingen en een 16 verdiepingen hoge woontoren. Door de complexiteit van het tunnelproces was het bij de bouw van de woontoren vereist om een gedeelte van de galerijplaten achteraf te monteren.

 
Met Schöck IDock® was het mogelijk het tunnelproces te vereenvoudigen door de prefab montage los te koppelen van de ruwbouw. Hierdoor kon per week één verdieping gerealiseerd worden. De prefabelementen zijn achteraf gemonteerd en aangegoten met Cugla gietmortel, waardoor deze al vanaf 24 uur volledig zelfdragend en belastbaar zijn.

Schöck Isokorf® KST: Strandvilla’s Almere

In Almere worden 3 strandvilla’s gebouwd welke worden voorzien van ranke balkonelementen van Hi-Con. Deze balkonelementen zijn gemaakt van ultra hogesterktebeton (UHSB) en worden achteraf gemonteerd aan de vloerrand. De puntvormig ondersteunde vloer is langs de randen voorzien van stalen H-profielen.

 
Aan deze profielen is een geboute verbinding gemaakt met Schöck Isokorf® type KST. De UHSB balkonelementen worden hiermee vastgezet en zijn na montage direct volledig belastbaar.

Schöck Isokorf® R: Als duurzame renovatie telt

Bij renovatie is een nieuw en veelal groter balkon een belangrijk comfortverhogend element. Door toepassing van het Isokorf® type R systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van Hilti-lijmtechniek, is het nu mogelijk om bij renovatie dezelfde thermische kwaliteit te bereiken als bij nieuwbouw.

 
Praktisch gezien vraagt Isokorf® type R om een minimale bouwkundige aanpassing en is het mogelijk balkons achteraf vanaf de buitenzijde te monteren. Een groot voordeel om bouwstromen binnen en buiten onafhankelijk van elkaar uit te kunnen voeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze oplossingen voor achteraf montage kunt u terecht op www.schöck.nl.
Voor technische of projectgebonden vragen kunt u contact opnemen via (055) 526 88 20.

« Nieuws overzicht