Troelstra & de Vries maakt energieneutraal wonen bereikbaar

Soprasolar Fix Evo zonnepanelen brengen energieneutraal wonen dichterbij.

Milieubewustzijn leeft. Reden waarom steeds meer mensen besluiten om de stap te maken naar energieneutraal wonen. Een stap die bij nieuwbouw makkelijker te nemen is, dan bij bestaande bouw.

Zeker als het een woning uit de vorige eeuw met milieulabel G betreft.

 
Om zo'n woning energieneutraal te maken, moet het saldo van de CO2-uitstoot ook nul worden. Dat is alleen te bereiken door de woning te isoleren, zodat je zo weinig mogelijk stroom en gas verbruikt en door duurzame energiebronnen te benutten. Onder meer via het plaatsen van zonnepanelen. Dit is niet altijd eenvoudig...

Waterdichtheid

Onlangs besloten twee jonge bewoners uit Sneek hun 50 jaar oude woning duurzaam te renoveren. Maar hun huis heeft een bitumen zadeldak. Geen enkele leverancier durft hier zonnepanelen op te plaatsen, omdat zij de waterdichtheid van het dak dan niet kunnen garanderen.

Soprasolar Fix Evo

Gelukkig heeft het Friese bedrijf Troelstra & de Vries de oplossing: Soprasolar Fix Evo. Zonnepanelen kunnen daarmee op het dak verankerd worden zonder boren of schroeven. Zelfs op getoogde daken. Zo kunnen er alsnog 12 zonnepanelen geplaatst worden met een jaaropbrengst van zo'n 3.700 kWh. Samen met isolerende maatregelen komt energieneutraal wonen nu binnen bereik. Zeker als in de toekomst ook nog een aardwarmtepomp wordt toegepast.

 
info@troelstra-devries.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie