Dak parkeergarage KMar voorzien van Triflex afdichting

Duurzame nieuwe vestiging voor Koninklijke Marechaussee Zuid-Holland.

Duurzaamheid, ruimtelijkheid en comfort staan centraal in het ontwerp van het nieuwe kantoor van de Koninklijke Marechaussee (KMar) Brigade Zuid-Holland, naast Rotterdam The Hague Airport.

 
De ontwikkelaar van het bedrijventerrein, Rotterdam Airport Vastgoed, stelde duidelijke stedenbouwkundige grenzen: alle gevels moeten op de rooilijn komen en krijgen dezelfde horizontaal gemonteerde donkere beplating. Bovendien moet het parkeren van voertuigen binnen de kavel worden opgelost.

Triflex afdichtingsysteem

Ondanks de uniformiteit in de gevels, is de handtekening van Henk Moen onmiskenbaar aanwezig in het ontwerp van het nieuwe kantorengebouw van de KMar. Diverse hoogteaccenten en grote vlakverdelingen kenmerken het pand.

 
Moen houdt in het ontwerpproces altijd rekening met flexibel ruimtegebruik en gebruikt systematisch duurzame materialen. Bij de keuze van alle materialen is de kwaliteit doorslaggevend. Alleen producten met een gegarandeerd lange levensduur halen de bouwplaats, zoals het Triflex afdichtingsysteem op het parkeerdak.

Functioneel parkeren

De ruimte die parkeren inneemt op de kavel wilde Moen zo klein mogelijk houden. Een dubbele parkeergarage was daarom een logische keuze.

 
Naast functionaliteit wil het oog ook wat als je naar het parkeerdak kijkt. Moen koos voor grote donkere parkeervlakken en rijbanen die lichter van kleur zijn voor een grafisch, strak beeld. Voordeel van die donkere kleur is dat olieresten minder goed zichtbaar zijn. Brede rijpaden bieden het nodige comfort omdat iedereen eenvoudig kan inparkeren.

 
De hellingbaan is voorzien van verwarming en een goede antisliplaag, zodat alle voertuigen gemakkelijk naar boven komen bij gladheid en kou.

 
Op de kunststof afdichting zijn houten vlonders aangebracht waar gepauzeerd kan worden. De kernwaarden duurzaamheid, ruimtelijkheid en comfort, die het werk van Henk Moen kenschetsen, komen op deze manier in het volledige ontwerp tot uiting. Van de kantoren tot aan de parkeergarage.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie