Gloednieuwe Zendow#neo te zien op Building Holland

Profielenfabrikant Deceuninck zet resoluut in op innovaties.

Tijdens Building Holland (6-8 mei a.s., RAI Amsterdam) lanceert Deceuninck, wereldspeler in kunststof en composietprofielen, Zendow#neo: de gloednieuwe ramen- en deurenserie met de revolutionaire technologieën Linktrusion en Omniral.

In lijn met de kernwaarden ‘Innovatie’, ‘Ecologie’ en ‘Design’ en de focus op ‘Building a sustainable home’ bewijst Deceuninck met haar nieuwste ontwikkelingen meer dan ooit zijn algemene streven naar duurzaamheid.

Volledig gekleurde kozijnen met OMNIRAL

Op stand 08.316 zal o.a. het gloednieuwe kleurproces Omniral worden toegelicht: een innovatief industrieel coatingproces om volledig gekleurde, esthetisch aantrekkelijke kunststof ramen en deurprofielen te maken.

 
Met Omniral worden de profielen rondom gecoat met een watergedragen en dus niet milieubelastende coating. De koudpigmentatie zorgt dat het infrarode zonlicht wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd.

Kleurensimulator

Het huidige kleurassortiment van Omniral biedt een keuze uit een Uni-colourgamma, dat rondom, dus zowel binnen als buiten, dezelfde kleur geeft, en een Bi-colourgamma, dat aan de binnenzijde een andere kleur heeft dan aan de buitenzijde. Omdat zowel bij renovatie als nieuwbouw het moeilijk vanaf een staal te beoordelen is hoe de gekozen kleuren bij de woning en de leefomgeving passen, heeft Deceuninck een realistische online kleurensimulator ontwikkeld.

 
Via de website kunnen professionals en consumenten een selectie maken uit een aantal nieuwbouwwoningen of een foto van hun woning opladen, vervolgens de kleur en het type kozijn kiezen en via simulatie bepalen welk type kleur/kozijn het beste bij hun woonproject en de omgeving past.

Superisolerend dankzij Linktrusion

Ook de revolutionaire Linktrusion technologie zal worden toegelicht. Deze technologie stapt af van het toepassen van gegalvaniseerd staal als standaard versterking in de profielen. In zowel kader als vleugel bestaat de versterking voortaan uit een kern van schuim van gerecycled pvc en staaldraad. De Zendow#neo Premium-oplossing gaat zelfs nog een stap verder: hier wordt gebruikt gemaakt van structurele glasvezels in het zeskamervleugelprofiel.

 
Het resultaat: een betere warmte-isolatie. Zelfs de basisuitvoering van het Zendow#neo raam- en deursysteem haalt met hoogrendementsbeglazing met gemak 1,2 W/m2K. Met de Zendow#neo Premium-oplossing zijn zelfs waarden tot 0,65 W/m2K mogelijk.

Energiecalculator

In een doorsneewoning gaat tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Via de energiecalculator, te vinden op deceuninck.nl onderaan pagina kopje Tools, rekent u uit hoeveel geld en energie u met Deceuninck ramen en deuren kunt besparen. Vul het type woning, het huidige raamsysteem en de verwarming in, en u ziet onmiddellijk hoeveel u kunt besparen. Zowel in euro als in CO2-vermindering.

Volledig gesloten recycling circuit

De fabriek van Deceuninck in België is speciaal gebouwd voor de recycling van PVC-ramen in gesloten kringloop. Met een capaciteit van 20.000 ton is het de grootste van Europa. Naast oude ramen worden er ook andere harde PVC-bouwproducten vermalen tot nieuwe grondstof voor nieuwe kunststof ramen. Daarmee biedt het bedrijf een volledig sluitend circuit aan.

 
Alle innovaties zijn te ontdekken op de stand van Deceuninck, hal 08.316.

 

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie