Gevel krijgt duurzame natuurlijke schoonheid van cederhout

DutchPlank® is de nieuwe duurzame multifunctionele gevelbekleding van Milin B.V.

Dankzij de huidige techniek, kan de uitstraling van cederhout nagebootst worden, maar dan met de eigenschappen van vezelcement. Leverbaar in alle kleuren.

Hoogwaardige gevelafwerking

DutchPlank® komt uit een productielijn waarin verscheidene beschermende coatings worden toegepast. Op de voorzijde twee lagen primer en twee lagen kleurcoating die krijten van de panelen voorkomt. Op de achterzijde een transparante coating die het indringen van vocht voorkomt. Het resultaat is een product dat verf beter vast houdt en langer mooi blijft.

 
Vezelcement gevelafwerkingen worden al vele jaren overal ter wereld met veel succes toegepast. Met DutchPlank® kiest de gebruiker voor een esthetische, duurzame en onderhoudsarme gevelafwerking. Schilderen en houtrot behoren tot het verleden.

Het begrip vezelcement

Vezelcement producten zijn van oorsprong groene producten. DutchPlank® bestaat voor het grootste deel uit FSC houtpulp en vliegas. Vliegas komt vrij bij verbranding van steenkool. Dit vliegas wordt bij de productie van DutchPlank volledig hergebruikt. DutchPlank wordt gemaakt van Portland cement, gemalen zand, natuurlijke organische vezels (houtpulp), natuurlijk calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen.

Uitzonderlijk mooie textuur

Bij de productie van DutchPlank worden stempels gebruikt. Het productieproces staat toe om meer druk toe te passen om zodoende meer controle te hebben over de persrollen met daarop de stempels. Meer druk betekent diepere groeven. Diepere groeven betekenen meer schaduw en dus meer visuele tekening. DutchPlank biedt hierdoor een meer gevarieerd en prachtig decor.

Kenmerken
  • nauwelijks gevoelig voor vocht en invloeden van buitenaf dankzij unieke dubbelzijdige coating;
  • brandwerend (prestatie A2 s1 d0 – EN 13501-1);
  • gemakkelijk zowel binnen als buiten te verwerken;
  • afmetingen 3660 x 210 mm, dikte 8mm, gewicht 11,2 kg per m2;
  • vezelcement profielen leverbaar (in diverse kleuren) voor een juiste gedetailleerde afwerking;
  • 4 typisch Hollandse kleuren direct uit voorraad leverbaar: groen (Ral 6009), zwart (Ral 9017), antraciet (Ral 7016) en crème (Ral 9001);
  • naar wens in elke kleur leverbaar (alle RAL, Sikkens en NCS kleuren);
  • geschikt voor nieuwbouw, renovatie, houtskeletbouw en unitbouw;
  • zowel horizontaal, verticaal of licht gebogen (12 meter) te monteren;
  • grote ontwerpvrijheid (extra versterkt door de planktextuur waardoor de gevel een echte cederhouten uitstraling krijgt).

 
Voor meer informatie: www.dutchplank.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie