VELUX modulaire lichtstraten basis voor modulair gebouwd atrium

Hoofdkantoor logistiek dienstverlener DSV voorzien van atrium opgebouwd uit VELUX modulaire lichtstraten.

In het nieuwe internationale hoofdkantoor van logistiek dienstverlener DSV brengen 420 volledig geprefabriceerde modules daglicht in het gebouw. De goede isolerende eigenschappen van het systeem geven invulling aan de duurzaamheidsambitie van DSV.

Hoge energieprestatie

De VELUX modulaire lichtstraten kennen een uniek ontwerp. De modules zijn gemaakt van innovatieve materialen en bieden een hoogstaande energieprestatie. De ventilatie- en zonweringsonderdelen zijn op subtiele wijze in het ontwerp van de lichtstraat geïntegreerd, waarbij de aandrijving in de slanke profielen verborgen is.

Utilitaire toepassingen

De VELUX modulaire lichtstraten bieden een standaard oplossing, maar zijn nog steeds flexibel om mee te werken. De toepassingen worden samengesteld uit geprefabriceerde modules die klaar zijn om op locatie afgemonteerd te worden. De VELUX modulaire lichtstraten zijn geschikt voor utilitaire toepassingen als scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijfsgebouwen en winkelcentra.

 
De VELUX modulaire lichtstraten zijn in de opstellingen atrium, lessenaar (5-25°) zadeldak (5° en 25-40°) en sheddak (40-90°) te plaatsen. De modules zijn in een groot aantal standaardafmetingen verkrijgbaar, tot een modulemaat van 1x3 meter.

Lichtstraatconcept opnieuw uitgevonden

De lichtstraten worden gemaakt uit een composietmateriaal dat uit glasvezel (80%) en polyurethaan (20%) bestaat en voor uitstekende energieprestaties, thermische stabiliteit en sterkte zorgt, en aan alle internationale normen voldoet.

 
In combinatie met energiebesparende ramen bieden VELUX modulaire lichtstraten één van de laagste U-waarden voor een frame- en beglazingssamenstelling op de lichtstratenmarkt: 1,4 W/m²K met standaard 2-laags glas en slechts 1,0 W/m²K met standaard 3-laags glas.

Binnen paar minuten plaatsen

Een uniek beugelsysteem met eenvoudig klemontwerp garandeert een voorspelbaar montageproces waardoor het mogelijk is om een volledige lichtstraatmodule binnen een paar minuten te plaatsen, ongeacht de weersomstandigheden.

 
Meer weten over de VELUX modulaire lichtstraten? Ga naar de website of neem contact met ons op via modulairelichtstraten@velux.nl of bel (030) 662 96 29.

 
Met de VELUX modulaire lichtstraten biedt de VELUX Groep een nieuwe kijk op grootschalige lichtstraattoepassingen. Bekijk onderstaande film van het DSV-project.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie