Wanden en plafonds van Gyproc spelen grote rol in transformatie Molenwerf

Transformatie Amsterdamse kantoorruimte ‘molenwerf’ naar een complex met 185 huurappartementen zal komende zomer zijn afgerond.

Een aantal jaren geleden kwam het Achmea-kantoorpand Molenwerf aan de Amsterdamse Haarlemmerweg leeg te staan. Mede gezien door de mooie locatie werd besloten tot transformatie.

Maar liefst 22.000 m2 Amsterdamse kantoorruimte zal komende zomer getransformeerd zijn tot 185 huurappartementen.

 
Het vernieuwde Westerhoek-complex met vier gelijke woontorens en zeven verdiepingen, heeft een diversiteit aan woningen voor een brede doelgroep van huurders: van studio’s tot vierkamerappartementen, inclusief acht penthouses. De woningen hebben een oppervlakte van 70 tot 80 m2.

Brand- en geluidwerend

In totaal telt het project een dergelijk 30.000 m2 systeemwanden, waarvan liefst 17.000 m2 SoundBloc woningscheidende wanden (Gyproc AS 125scheidingswand).
Ten opzichte van de woningscheidende MS210-wand levert het gebruik van de AS 125 een flinke ruimtewinst en flexibiliteit op. Het hier toegepaste SoundBloc-wandsysteem, met een dikte van slechts 125 mm, opgebouwd met Gyproc dB-gipskartonplaten (12,5 mm) en AcouStud-profielen, levert een geluidsisolatie van 60 dB op en brandwerendheid van 60 min.

Rigidur

Voor het brandwerend en geluidsisolerend afwerken van de elektrische installaties in de woningscheidende wanden is gebruikgemaakt van Glasroc F FireBox. Bovendien zijn alle wanden afgewerkt met stootvaste Rigidur (12,5 mm) AK-gipsvezelplaten, met afgevlakte kant voor het maken van naadloze wanden.
De woningscheidende wanden lopen geheel door van vloer naar plafond, (ong. 2,90 m). De kamerscheidende wanden hebben een hoogte van 2,60 m en werden, evenals de toegepaste voorzetwanden voor de badkamers en de wanden voor de bergingen in de garage, voorzien van Rigidur-beplating.

 
De appartementen zijn verder voorzien van vrijdragende Metal-Stud-plafonds 4xAK (afgeschuinde kanten), waardoor ze keurig lak zijn af te werken. In totaal toch ook zo’n 16.000 m2.

SoundBloc wandsystemen

Geluidsisolatie is zeer belangrijk voor een comfortabele woon- leef- en werkomgeving. De Gyproc SoundBloc wandsystemen sluiten hier perfect op aan. De combinatie van unieke Gyproc dB gipskartonplaten en AcouStud profielen creëert een wandsysteem met een ongekende geluidsisolatie tot en met 78 dB! Ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld bioscopen, woningen, scholen en kantoren.

 
Voordelen:

  • hoge geluidsisolatie tot en met 78 dB;
  • optimaal akoestisch comfort;
  • dunne wanden dus meer netto vloeroppervlak.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie