Duurzaam bouwen met ‘groenste’ dakbedekking

Icopal Universal zorgt voor sterk en duurzaam waterdicht dak.

Slechts één laag Universal dakbedekking is nodig om een sterk en duurzaam waterdicht dak te maken. Verwerking zonder brander maakt deze dakrollen geschikt voor brandveilige ontwerpen, zoals NEN 6050 voorschrijft.

Fiscale voordelen

Volgens het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is Icopal Universal momenteel de meest milieuvriendelijke keuze voor dakbedekking op platte daken.

 
Deze nummer één positie op de lijst van producten met DUBOkeur® dankt het product aan de combinatie van recyclebaarheid, lage massa, lange levensduur en schone grondstoffen.
Bovendien kunnen investeringen in Icopal Universal dakbedekking in aanmerking komen voor fiscale voordelen.

Grondige dakrenovatie

Quality Queen is één van de grootste leveranciers van verse groenten in Nederland. De moderne faciliteiten voor op- en overslag moeten gegarandeerd waterdicht zijn. Het dak van één van de bedrijfsgebouwen, oorspronkelijk opgebouwd uit PVC gecoate sandwichpanelen, vertoonde problemen met de waterdichtheid. Bij inventarisatie bleek de enige juiste oplossing voor het 11.000 m2 grote dak een grondige renovatie.

Dun en flexibel

Na bezoek aan een eerder gerealiseerd project met Icopal Universal, koos Quality Queen voor renovatie met deze dakrollen. Door de geringe laagdikte en flexibiliteit is Icopal Universal zeer geschikt voor renovatie. In één laag ontstaat een ijzersterk dak dat gegarandeerd 30 jaar meegaat. Bovendien is Icopal Universal verkozen tot groenste dakbedekking van Nederland. Een extra pluspunt om voor dit product te kiezen.

 
Volgens Quality Queen: “We hebben een groot vertrouwen in de kwaliteit en de mogelijkheden van Icopal Universal. Voor dit dak met zijn minder stabiele ondergrond was overlagen met Icopal Universal in een mechanisch bevestigd systeem dan ook de beste en meest betrouwbare oplossing.”

 
Meer informatie op www.icopal.nl
 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie